6 Şubat 2008 Çarşamba

Recelli Kurabiye

Gerekli Malzemeler:
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1.5 cay bardağı pudraşekeri
  • 1 paket vanilyaşekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Alabildiği kadar un
  • Vişne receli
  • Hindistancevizi
  1. Yumuşak margarin, pudraşekeri, vanilyaşekeri, yumurtanın sarısı ve alabildiği kadar unu kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
  2. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Hamurumuzdan kücük parcalar koparıp, top şekli veriyoruz (pişince biraz yayılıyorlar) ve yağlı kağıdlı fırıntepsisine diziyoruz.
  4. Yaklaşık 15 dak pişiriyoruz.
  5. Receli süzgecten geciriyoruz ve sıcak kurabiyeleri recele bulayoruz ve aynı büyüklükte olan 2 kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz, hindistancevizine bulayoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  6. Kurabiye 1 gün beklerse daha lezzetli (yumuşak) olacaktır.
Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Begum,

Tesadufen karsilastim, hayirli ugurlu olsun sitenden guzel paylasimlarini bekliyorum.