18 Şubat 2008 Pazartesi

Gül yapımı (Marzipan / Şeker Hamurundan)


100 g marzipandan güllerimizi hazırlıyoruz (10 adet Gül):
  • 70 g marzipanı kırmızı, 30 g marzipanı yeşil gıda boyasıyla renklendiriyoruz.
  • Kırmızı marzipandan kücük kücük toplar yapıyoruz. 10 tanesinin üst uclarını üsteki fotorafdaki gibi sivrileştiriyoruz.
  • Kücük topları strec filmin arasına koyuyoruz ve parmağımızla dışarı doğru bastırıyoruzu. Yaprakların ortası biraz daha kalın olmalı.
  • Yaprakları fotorafdaki gibi yaptığımız sivri topa sarıyoruz. İlk iki yaprağı karşılıklı, öbürlerini yanyana sarıyoruz (1/3 öbür yaprağın üzerine gecicek). Bir gül icin yaklaşık 10 yaprak gerekli oluyor.
  • Yapraklar icin yeşil hamurumuzu acıyoruz ve kalıbımızla yaprakları yapıyoruz.

Hiç yorum yok: