20 Şubat 2008 Çarşamba

Körili bezelye corbası


Gerekli Malzemeler:
  • 500 gr dondurulmuş bezelye
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 corba kaşığı un
  • 30 gr margarin
  • 3 corba kaşığı krema
  • 1/2 cay kaşığı köri
  • 1/2 cay kaşığı kimyon
  • Tuz
  1. Bezelyeyi tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. 3 corba kaşığı kadarını ayırıp kalanı blenderle eziyoruz.
  2. Margarini eritip unu kavuruyoruz. Corbaya ekleyip karıştırıyoruz. Köri, kimyon ve tuz ekleyip yaklaşık 30 dak pişiriyoruz.
  3. Kremayı ve ayırdığımız bezelyeleri ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: