26 Şubat 2008 Salı

Patates Sepeti

Bu fotorafı ertesi gün mikrodalgada ısıtıktan sonra cektim. Yeni fırından cıkmış gibi lezzetli görünmüyor onun icin...

Gerekli Malzemeler:
  • 6 Patates (iri)
  • 1 kutu krem peynir
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • 3 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı ketcap
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 cay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 (kare) milföy hamuru
  1. Patatesleri haşlayıp soyuyoruz, uzunlamasına ikiye bölüyoruz ve icini oyuyoruz. Cıkan patatesleri bir kasede eziyoruz.
  2. Soğan ve maydanozu ince kıyıyoruz, ezdiğimiz patatese ilave ediyoruz.
  3. Krem peynir, rendelenmiş kaşar peynir, ketcap, yumurtanın beyazı, kekik ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  4. Patateslerin dışlarını yağlıyoruz ve iclerine harctan dolduruyoruz.
  5. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  6. Milföy hamurlarını 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz ve patateslerin üzerlerine kafes şeklinde diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve kızarana kadar, yaklaşık 35 dak pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Begümcümm gayet güzel görünüyor valla :)) Çok değişik bir tarif.. Ellerine sağlık..
Sevgiler..