24 Şubat 2008 Pazar

Zeytinyağlı Bezelye


Gerekli Malzemeler:
  • 1/2 kilo bezelye (dondurulmuş)
  • 1 havuc
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 cay bardağı zeytinyağ
  • 2 corba kaşığı limon suyu
  • 1/2 corba kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  1. Soğanı yemeklik, patates ve havucu küp küp doğruyoruz. Dereotunu kıyıyoruz.
  2. Bütün malzemeleri tencereye koyuyoruz ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Soğuduktan sonra servise sunuyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: