Gerekli Malzemeler:
- Cikolatalı Kek (Karaorman pastasının kekinden 1 parcası artmıştı. Onu değerlendim.)
- 250 gr Cikolata (ben Lindt'in kışa özel tarcınlı cikolatasından kullandım)
- 250 ml Krema
- Hindistancevizi
- Cekilmiş antepfıstığı
- Cikolata parcaları
- Cikolatalı keki iyice ufalıyoruz yada robotan geciriyoruz.
- Kremayı kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Cikolataları kücük kücük kırıp sıcak kremaya ilave edip iyice karıştırıyoruz ve ufalanmış keki yavaş yavaş icine döküp yine iyice karıştırıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Cikolatalı karışım soğuduktan sonra buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletiyoruz (ben 6 saat bekletim).
- Kaşık yardımıyla cikolatadan alıyoruz, elimizde yuvarlıyoruz ve hindistancevizine, antepfıstığına, cikolata parcalarına bulayoruz ve cikolata kağıdlarına koyuyoruz.
- Buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder