1 Şubat 2008 Cuma

Yumurtalı Sarmalar


Gerekli Malzemeler:
  • 1 büyük yapraklı marul
  • 5 yumurta
  • 3 corba kaşığı tereyağ
  • 100 gr beyazpeynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 1 kırmızı biber
  • Bir tutam tuz, karabiber
  1. Marulu yıkayıp kuruluyoruz. Ortasındaki sert kısımı kesiyoruz ve uzunlamasına 2'ye bölüyoruz.
  2. Yumurtaları haşlıyoruz (katı) ve ince ince kesiyoruz. Beyazpeyniri ufalıyoruz, maydanozu ve dereotunu kıyıyoruz, biberleri kücük kücük kesiyoruz.
  3. Derin bir kabda beyazpeynir, tereyağ ve yumurtayı eziyoruz. Maydanoz, dereotu, kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekliyip iyice karıştırıyoruz.
  4. Marul yapraklarının ortasına hazırladığımız karışımdan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız yaprakları strec filmin üstüne yan yana diziyoruz ve sıkıca strec filmi sarıyoruz.
  5. Buzdolabında bir gece bekletiyoruz.
  6. Sarmaları 2 cm kalınlığında kesiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: