Gerekli Malzemeler:
- 1 büyük yapraklı marul
- 5 yumurta
- 3 corba kaşığı tereyağ
- 100 gr beyazpeynir
- 1/2 demet maydanoz
- 3 dal dereotu
- 1 kırmızı biber
- Bir tutam tuz, karabiber
- Marulu yıkayıp kuruluyoruz. Ortasındaki sert kısımı kesiyoruz ve uzunlamasına 2'ye bölüyoruz.
- Yumurtaları haşlıyoruz (katı) ve ince ince kesiyoruz. Beyazpeyniri ufalıyoruz, maydanozu ve dereotunu kıyıyoruz, biberleri kücük kücük kesiyoruz.
- Derin bir kabda beyazpeynir, tereyağ ve yumurtayı eziyoruz. Maydanoz, dereotu, kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekliyip iyice karıştırıyoruz.
- Marul yapraklarının ortasına hazırladığımız karışımdan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız yaprakları strec filmin üstüne yan yana diziyoruz ve sıkıca strec filmi sarıyoruz.
- Buzdolabında bir gece bekletiyoruz.
- Sarmaları 2 cm kalınlığında kesiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder