1 Şubat 2008 Cuma

Kıymalı Poğaca


Gerekli Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın akı
  • 3 türk kahve fincanı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 cay kasığı sirke
  • 1 cay kasığı tuz
  • 1 yumurtanın sarısı
  • cörekotu, susam

ic harcı:

  • 1 soğan
  • sıvı yağ
  • 1 yemek kasığı salca
  • 250 gr kıyma
  • 2 sivribiber
  • 2 domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz, karabiber
  1. Sütü cezvede ısıtıyoruz.
  2. Unu cukur bir kaba eliyoruz. Yumurtanın akını sarısından ayırıyoruz, akını una ekliyoruz. Kabartma tozu, süt, yağ, sirke ve tuzu katıp iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  3. Sivri biberleri ince ince kesiyoruz. Domatesleri kücük kücük kesiyoruz. Maydanozları kıyıyoruz.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Salcayı ilave edip karıştırıyoruz. Kıymayı ilave edip kavuruyoruz. Sivri biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Domatesleri ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  6. Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp, avucumuzun icine bastırarak acıyoruz. Kıymalı harctan koyuyoruz, hamuru kapatıyoruz ve yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurtanın sarısından sürüyoruz ve üzerine susam ve cörekotu serpiyoruz.
  7. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 30 dak.).
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: