Gerekli Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurtanın akı
- 3 türk kahve fincanı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 cay kasığı sirke
- 1 cay kasığı tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- cörekotu, susam
ic harcı:
- 1 soğan
- sıvı yağ
- 1 yemek kasığı salca
- 250 gr kıyma
- 2 sivribiber
- 2 domates
- 1/2 demet maydanoz
- tuz, karabiber
- Sütü cezvede ısıtıyoruz.
- Unu cukur bir kaba eliyoruz. Yumurtanın akını sarısından ayırıyoruz, akını una ekliyoruz. Kabartma tozu, süt, yağ, sirke ve tuzu katıp iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Sivri biberleri ince ince kesiyoruz. Domatesleri kücük kücük kesiyoruz. Maydanozları kıyıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Salcayı ilave edip karıştırıyoruz. Kıymayı ilave edip kavuruyoruz. Sivri biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Domatesleri ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp, avucumuzun icine bastırarak acıyoruz. Kıymalı harctan koyuyoruz, hamuru kapatıyoruz ve yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurtanın sarısından sürüyoruz ve üzerine susam ve cörekotu serpiyoruz.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 30 dak.).
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder