Fotoraflarım daha pek güzel değil ama ilerkiler daha iyi olur inşallah :-)
Gerekli Malzemeler:
- Milföy hamuru
- 1/2 paket fiyonk makarna
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı cicekyağ
- 250 gr beyazpeynir
- bol maydonoz
- susam, cörekotu
- Yarım paket makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
- Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
- Fırın kabını yağlayıp milföy hamurunu üzerine yayıyoruz.
- Beyazpeyniri ufalıyoruz, maydonozları ince ince kıyıyoruz.
- Derin bir kaba yumurtaları cırpıyoruz. Süt ve yağı ilave edip tekrar cırpıyoruz. Bu karışımdan 1/2 bardak kenara ayırıyoruz.
- Makarnayı, beyazpeyniri, maydonozu büyük kabdaki karışıma ilave edip iyicene karıştırıyoruz. Fırın kabındaki, milföy hamurun üstüne yayıyoruz.
- Üzerini milföy hamuruyla kaplıyoruz ve kenara ayırdığımız karışımı üzerine sürüyoruz. Susam ve cörekotu serpiyoruz.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (30-40dak.).
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder