29 Ocak 2008 Salı

Makarnalı Böğrek (Yalancı su böğreği)

Fotoraflarım daha pek güzel değil ama ilerkiler daha iyi olur inşallah :-)
Gerekli Malzemeler:
  • Milföy hamuru
  • 1/2 paket fiyonk makarna
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı cicekyağ
  • 250 gr beyazpeynir
  • bol maydonoz
  • susam, cörekotu
  1. Yarım paket makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
  2. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Fırın kabını yağlayıp milföy hamurunu üzerine yayıyoruz.
  4. Beyazpeyniri ufalıyoruz, maydonozları ince ince kıyıyoruz.
  5. Derin bir kaba yumurtaları cırpıyoruz. Süt ve yağı ilave edip tekrar cırpıyoruz. Bu karışımdan 1/2 bardak kenara ayırıyoruz.
  6. Makarnayı, beyazpeyniri, maydonozu büyük kabdaki karışıma ilave edip iyicene karıştırıyoruz. Fırın kabındaki, milföy hamurun üstüne yayıyoruz.
  7. Üzerini milföy hamuruyla kaplıyoruz ve kenara ayırdığımız karışımı üzerine sürüyoruz. Susam ve cörekotu serpiyoruz.
  8. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (30-40dak.).
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: