Hamuru:
- 1/2 paket (21 gr) yas maya
- 1 tatli kasigi seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kasigi cicekyag
- 1.75 dl sicak su
- yaklasik 2.5 bardagi un
Sosu:
- 2 sogan
- 2-3 dis sarimsak
- Zeytinyag
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 konserve kutusu soyulmus, küp dogranmis domates
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi seker
- istege göre, kekik, oregano, mercankösk (majoran), feslegen
- 2 yaprak defne
Pizzanin üzerine:
- 150 gr rende parmesan peyniri
- 150 gr rende kasar peyniri
- 150 gr mozzerella peyniri
- 1 konserve kutusu mantar
- 1 kirmizi biber
- 2 - 3 tatli kasigi kapari
- 16 tane zeytin
- Hamur icin yogurma kabina tuzu, sekeri, yagi, suyu ekliyoruz. Icinde mayayi eritiyoruz. Unu azar azar ekliyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz (Kulak memesinden daha yumusak olmali). Hamurun mayalanmasini bekliyoruz.
- Bu arada sogan ve sarimsagi yemeklik dogruyoruz ve zeytinyaginda kavuruyoruz. Salcayi katip karistiriyoruz. Domatesleri, tuzu, karabiberi, sekeri ve tüm baharatlari ilave ediyoruz. Kisik ateste suyunu cekene kadar pisiriyoruz.
- Sosdan defne yapraklarini cikariyoruz, ve blenderden geciriyoruz.
- Firini 200° C'ye isitiyoruz.
- Biberi, mozzerellayi kesiyoruz. Kasari rendeliyoruz. Mantarlari süzüp yikiyoruz.
- Firin tepsisini yaglayip hamuru tepsiye yayiyoruz (Ellerimize cok az zeytinyagi dökersek hamuru daha iyi yayabiliriz).
- Üzerine sosu yayiyoruz. Sonra parmesani serpiyoruz. Onun üzerine mantarlari diziyoruz. Kasari üzerine serpiyoruz. Biberleri, kaparileri, zeytinleri diziyoruz. Üzerlerine kesilmis mozzerellayi diziyoruz.
- Firinda üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder