28 Ocak 2008 Pazartesi

Pizza


Hamuru:
  • 1/2 paket (21 gr) yas maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2 yemek kasigi cicekyag
  • 1.75 dl sicak su
  • yaklasik 2.5 bardagi un
Sosu:
  • 2 sogan
  • 2-3 dis sarimsak
  • Zeytinyag
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 konserve kutusu soyulmus, küp dogranmis domates
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi seker
  • istege göre, kekik, oregano, mercankösk (majoran), feslegen
  • 2 yaprak defne

Pizzanin üzerine:

  • 150 gr rende parmesan peyniri
  • 150 gr rende kasar peyniri
  • 150 gr mozzerella peyniri
  • 1 konserve kutusu mantar
  • 1 kirmizi biber
  • 2 - 3 tatli kasigi kapari
  • 16 tane zeytin
  1. Hamur icin yogurma kabina tuzu, sekeri, yagi, suyu ekliyoruz. Icinde mayayi eritiyoruz. Unu azar azar ekliyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz (Kulak memesinden daha yumusak olmali). Hamurun mayalanmasini bekliyoruz.
  2. Bu arada sogan ve sarimsagi yemeklik dogruyoruz ve zeytinyaginda kavuruyoruz. Salcayi katip karistiriyoruz. Domatesleri, tuzu, karabiberi, sekeri ve tüm baharatlari ilave ediyoruz. Kisik ateste suyunu cekene kadar pisiriyoruz.
  3. Sosdan defne yapraklarini cikariyoruz, ve blenderden geciriyoruz.
  4. Firini 200° C'ye isitiyoruz.
  5. Biberi, mozzerellayi kesiyoruz. Kasari rendeliyoruz. Mantarlari süzüp yikiyoruz.
  6. Firin tepsisini yaglayip hamuru tepsiye yayiyoruz (Ellerimize cok az zeytinyagi dökersek hamuru daha iyi yayabiliriz).
  7. Üzerine sosu yayiyoruz. Sonra parmesani serpiyoruz. Onun üzerine mantarlari diziyoruz. Kasari üzerine serpiyoruz. Biberleri, kaparileri, zeytinleri diziyoruz. Üzerlerine kesilmis mozzerellayi diziyoruz.
  8. Firinda üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: