Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinc
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı potakal suyu
- 1 cay bardağı kuru üzüm
- 1/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 40 g Tereyağ
- Tuz
- Pirinci sıcak suda 30 dak. bekletiyoruz. Yıkayıp süzüyoruz.
- Tereyağını eritip, pirinci ilave edip kavuruyoruz. Su, portakal suyu, kuru üzümü ilave edip karıştırıyoruz. Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıyoruz, rendelenmiş portakalın kabuğunu ilave edip karıştırıyoruz ve üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatıp dinlendiriyoruz.
1 yorum:
Cok leziz görünüyor pilav,ellerinize saglik.
Yorum Gönder