15 Şubat 2008 Cuma

Petit Fours / Tek kişilik Pasta


Bu Tarif'le Zorra'nın sevgililer günü icin "A Heart for your Valentine" etkinliğine katıldım.


Kekin Tarifi Peggy Porschen'e ait.



Malzemeler / Zutaten:
  • 75 g bitter cikolata / Bitter Schokolade
  • 100 ml süt / Milch
  • 220 g esmer şeker / brauner Zucker
  • 75 g yumuşak yağ / weiche Butter
  • 2 yumurta / Eier
  • 150 g un / Mehl
  • 1.5 yemek kaşığı kakao / Esslöffel Kakao
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartmatozu /Teelöffel Backpulver
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat / Teelöffel Natron
Araları icin / für die Füllung:
  • 150 ml krema / Rahm
  • 3 yemek kaşığı pudraşekeri / Esslöffel Puderzucker
  • 100 g frambuas (dondurulmuş) / Himbeere (tiefgefrohren)
  • 1 yemek kaşığı tozşeker / Esslöffel Zucker
Üzeri icin / für den Überzug:
  • 1 yumurtanın beyazı / Eiweiss
  • 150 g pudraşekeri / Puderzucker
  • kırmızı gıda boyası / rote Lebensmittelfarbe
Süslemek icin / für die Dekoration:
  • boncuklar / silbrige Zuckerperlen
  • 100 g marzipan gül yapımı icin / für die Herstellung von Rosen
  • kırmızı gıda boyası / rote Lebensmittelfarbe
  • yeşil gıda boyası / grüne Lebensmittelfarbe

Kek icin:

  1. Fırını 160° C'ye ısıtıyoruz. (Kalıb olarak ben 6'lı kalbli silikon kalıbı kullandım ve geri kalan hamuru 5 adet Muffin icin kullandım.) Muffin kağıtlarımızı kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  2. Sütü şekerin yarısıyla kaynatıyoruz ve ocaktan alıp icine cikolataları kücük kücük kırıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  3. Geri kalan şekeri ve yağı iyice cırpıyoruz. Cırpılmış yumurtayı ilave edip cırpıyoruz. Un, kakao, kabarmatozu ve karbonatı eliyip karıştırıyoruz.
  4. Sütlü cikolatayı yavaş yavaş karışıma dökerek cırpıyoruz. Hamuru kalıblarımızın 2/3’ünü dolduracak şekilde paylaştırıyoruz ve yaklaşık 40 dak. pişiriyoruz.

Kreması icin:

  1. Şekeri krema ile katılaşıncaya kadar cırpıyoruz, üzerini kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  2. Frambuasları kücük bir tencereye alıp üzerine şekeri, suyu ilave ediyoruz (biraz meyvelerin üzerine gecicek) ve kaynatıp ocağın üstünden alıyoruz.

Üzeri icin:

  1. Pudraşekerini yumurtanın beyazıyla katılaşıncaya kadar cırpıyoruz.
  2. Kürdanın ucuyla gıdaboyasından ilave edip karıştırıyoruz ve karışımın üzerini stretc film ile kaplıyoruz (kurumasın diye)

Pastanın yapımı:

  1. Kekleri ortadan kesiyoruz, frambuasın suyuyla keklerin üzerlerini ıslatıyoruz, kremadan sürüyoruz, frambuasları diziyoruz üstüne ve diyer kekin parcasıyla kapatıyoruz.
  2. Kekin heryerini yaptığımız yumurtalı karışım ile kaplıyoruz ve üzerini boncuk ve gül ile süslüyoruz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

zorra vom kochtopf dedi ki...

Wow, toll! Zu schön zum Essen. Danke für deine Teilnahme.