Bu Tarif'le Zorra'nın sevgililer günü icin "A Heart for your Valentine" etkinliğine katıldım.
Kekin Tarifi Peggy Porschen'e ait.
Malzemeler / Zutaten:
- 75 g bitter cikolata / Bitter Schokolade
- 100 ml süt / Milch
- 220 g esmer şeker / brauner Zucker
- 75 g yumuşak yağ / weiche Butter
- 2 yumurta / Eier
- 150 g un / Mehl
- 1.5 yemek kaşığı kakao / Esslöffel Kakao
- 1/2 tatlı kaşığı kabartmatozu /Teelöffel Backpulver
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat / Teelöffel Natron
- 150 ml krema / Rahm
- 3 yemek kaşığı pudraşekeri / Esslöffel Puderzucker
- 100 g frambuas (dondurulmuş) / Himbeere (tiefgefrohren)
- 1 yemek kaşığı tozşeker / Esslöffel Zucker
- 1 yumurtanın beyazı / Eiweiss
- 150 g pudraşekeri / Puderzucker
- kırmızı gıda boyası / rote Lebensmittelfarbe
- boncuklar / silbrige Zuckerperlen
- 100 g marzipan gül yapımı icin / für die Herstellung von Rosen
- kırmızı gıda boyası / rote Lebensmittelfarbe
- yeşil gıda boyası / grüne Lebensmittelfarbe
Kek icin:
- Fırını 160° C'ye ısıtıyoruz. (Kalıb olarak ben 6'lı kalbli silikon kalıbı kullandım ve geri kalan hamuru 5 adet Muffin icin kullandım.) Muffin kağıtlarımızı kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Sütü şekerin yarısıyla kaynatıyoruz ve ocaktan alıp icine cikolataları kücük kücük kırıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Geri kalan şekeri ve yağı iyice cırpıyoruz. Cırpılmış yumurtayı ilave edip cırpıyoruz. Un, kakao, kabarmatozu ve karbonatı eliyip karıştırıyoruz.
- Sütlü cikolatayı yavaş yavaş karışıma dökerek cırpıyoruz. Hamuru kalıblarımızın 2/3’ünü dolduracak şekilde paylaştırıyoruz ve yaklaşık 40 dak. pişiriyoruz.
Kreması icin:
- Şekeri krema ile katılaşıncaya kadar cırpıyoruz, üzerini kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Frambuasları kücük bir tencereye alıp üzerine şekeri, suyu ilave ediyoruz (biraz meyvelerin üzerine gecicek) ve kaynatıp ocağın üstünden alıyoruz.
Üzeri icin:
- Pudraşekerini yumurtanın beyazıyla katılaşıncaya kadar cırpıyoruz.
- Kürdanın ucuyla gıdaboyasından ilave edip karıştırıyoruz ve karışımın üzerini stretc film ile kaplıyoruz (kurumasın diye)
Pastanın yapımı:
- Kekleri ortadan kesiyoruz, frambuasın suyuyla keklerin üzerlerini ıslatıyoruz, kremadan sürüyoruz, frambuasları diziyoruz üstüne ve diyer kekin parcasıyla kapatıyoruz.
- Kekin heryerini yaptığımız yumurtalı karışım ile kaplıyoruz ve üzerini boncuk ve gül ile süslüyoruz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Wow, toll! Zu schön zum Essen. Danke für deine Teilnahme.
Yorum Gönder