Gerekli Malzemeler:
- 3.5 dl sıcak su
- 1 corba kaşığı tuz
- 3 corba kaşığı cicekyağ
- alabildiği kadar un
- 75 gr margarin
- 2 yemek kaşığı cicekyağ
İc Malzemesi:
- 1.5 kg patates
- 2-3 soğan
- Cicekyağ
- 1 yemek kaşığı salca
- tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
- Patatesleri haşlıyoruz.
- Soğanları kücük kücük kesiyoruz ve cicekyağında kavuruyoruz. Salcayı ilave edip biraz daha kavuruyoruz ve tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ile tatlandırıyoruz.
- Patatesler haşlandıkdan sonra, soyup büyük bir kaba kücük kücük doğruyoruz.
- Soğanları ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Margarini ocakta 2 yemek kaşığı cicekyağ ile eritiyoruz.
- Hamur icin sıcak suyu, tuzu ve cicekyağını yoğurma kabına alıyoruz ve alabildiği kadar un ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru yaklaşık 30 dak dinlendiriyoruz.
- Hamurdan aynı büyüklükde parcalar kesiyoruz ve top şekline yuvarlıyoruz. 14 (veya 16) adet oluyor.
- Hamurları tabak büyüklüğünde acıyoruz. 7 (veya 8) tane üstüste diziyoruz ve her katına erittiğimiz yağdan sürüyoruz. Böylece 2 hamurumuz oluyor.
- Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz ve fırıntepsisini yağlı kağıd ile kaplıyoruz.
- Hamuru elimizle tepsinin büyüklüğü kadar cekip acıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Patatesli harcı üstüne yayıyoruz ve öbür hamuruda aynı şekilde acıp üstüne kapatıyoruz.
- Üzerine geri kalan yağdan sürüyoruz, bıcağı hamurun bir kac yerine batırıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişdikden sonra üzerini bez ile örtüyoruz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
o dilim görüntü ne nefis durmuş.
ellerinize sağlık.
Yorum Gönder