9 Şubat 2008 Cumartesi

Patatesli Tepsi Böreği

Gerekli Malzemeler:
  • 3.5 dl sıcak su
  • 1 corba kaşığı tuz
  • 3 corba kaşığı cicekyağ
  • alabildiği kadar un
  • 75 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı cicekyağ
İc Malzemesi:
  • 1.5 kg patates
  • 2-3 soğan
  • Cicekyağ
  • 1 yemek kaşığı salca
  • tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
  1. Patatesleri haşlıyoruz.
  2. Soğanları kücük kücük kesiyoruz ve cicekyağında kavuruyoruz. Salcayı ilave edip biraz daha kavuruyoruz ve tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ile tatlandırıyoruz.
  3. Patatesler haşlandıkdan sonra, soyup büyük bir kaba kücük kücük doğruyoruz.
  4. Soğanları ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  5. Margarini ocakta 2 yemek kaşığı cicekyağ ile eritiyoruz.
  6. Hamur icin sıcak suyu, tuzu ve cicekyağını yoğurma kabına alıyoruz ve alabildiği kadar un ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru yaklaşık 30 dak dinlendiriyoruz.
  7. Hamurdan aynı büyüklükde parcalar kesiyoruz ve top şekline yuvarlıyoruz. 14 (veya 16) adet oluyor.
  8. Hamurları tabak büyüklüğünde acıyoruz. 7 (veya 8) tane üstüste diziyoruz ve her katına erittiğimiz yağdan sürüyoruz. Böylece 2 hamurumuz oluyor.
  9. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz ve fırıntepsisini yağlı kağıd ile kaplıyoruz.
  10. Hamuru elimizle tepsinin büyüklüğü kadar cekip acıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Patatesli harcı üstüne yayıyoruz ve öbür hamuruda aynı şekilde acıp üstüne kapatıyoruz.
  11. Üzerine geri kalan yağdan sürüyoruz, bıcağı hamurun bir kac yerine batırıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Pişdikden sonra üzerini bez ile örtüyoruz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

o dilim görüntü ne nefis durmuş.
ellerinize sağlık.