1 Şubat 2008 Cuma

Patatesli Toplar


Gerekli Malzemeler:
  • 1 kg patates
  • 1 su bardağı rende kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 corba kaşığı sirke
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 kırmızı biber
  1. Patatesleri haşlıyoruz. Soyup büyük bir kabta eziyoruz.
  2. Soğanı kücük kücük doğruyoruz. Kaşarı rendeliyoruz, maydanozu kıyıyoruz ve biberi küp küp doğruyoruz.
  3. Soğan, kaşar rendesi, tereyağ, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kimyon ve toz biberi patatese ilave edip iyicene karıştırıyoruz ve ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Üzerini bastırarak cukurlaştırıyoruz ve servis tabağına yerleştiriyoruz. Üzerine maydanozları serpiyoruz ve cukurlara biberleri yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: