4 Şubat 2008 Pazartesi

Karaorman Pastası (Schwarzwälder Torte)


Gerekli Malzemeler:

Kek icin:
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 90 gr tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilyaşekeri
  • 90 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması icin:

  • 800 gr konserve veya dondurulmuş vişne
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı tozşeker
  • 800 gr sıvı krema
  • 2 paket krema sertleştiricisi (Dr. Oetker)
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilyaşekeri
  • cikolata parcaları
  1. Yuvarlak 26 cm' lik kelepceli kalıbın altını ıslatıp yağlı kağıtla kaplıyoruz, yanlarını yağlıyoruz.
  2. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Yumurtaralı, soğuk suyu, şekeri, tuzu, ve vanilyaşekerini yaklaşık 5 dak. iyice köpürene kadar cırpıyoruz.
  4. Un, kakao, kabartmatozunu karıştırıyoruz ve yumurtalı köpüğe eliyoruz. Dikkatlicene karıştırıyoruz. Halen köpük köpük olması gerekiyor.
  5. Karışımı kalıba döküp, kalıbı bir kac kez tezgaha vuruyoruz (böyle hava baloncukları gidiyor) ve fırının en alt katında 20 dak. pişiriyoruz.
  6. Kelepceden cözüyoruz ve bir tabağa ters döndürüyoruz. Yağlı kağdı ve kek kalıbın alt kısmını cıkarmadan üstüne hafif bir ağrlık koyuyoruz ve ertesi güne kadar soğutuyoruz. (Kek cok kabarmadıysa bir kek daha yapmayı tavsiye ederim. Cünkü keki 3'e bölmemiz gerekiyor. Artan kek parcasınlada truff yapabiliriz).
  7. Ertesi gün kek kalıbın alt kısmını ve yağlı kağdı kekin üstünden alıyoruz ve keki 3'e bölüyoruz. Üst kek parcasını kıtır tarafı alta bakarak servis tabağımıza alıyoruz.
  8. Konserve vişneleri süzüyoruz. Suyunu ayırıyoruz keki ıslatmak icin. 10-12 güzel vişne ayırıyoruz, pastamızın üzerini süslemek icin.
  9. Limon suyunun üzerine süzülmüş vişnenin suyunu ilave ediyoruz 150ml kadar. Nişastayı ilave edip karıştırıyoruz ve 2-3 dak. kaynatıyoruz. Vişneleri ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak karışımı kekin üzerine sürüyoruz.
  10. Kremayı cırpıyoruz. Sertleşmek üzereyken şekeri ve vanilyaşekerini yavaş yavaş dökerek cırpmaya devam ediyoruz. En son krema sertleştiricisini ilave edip cok az daha cırpıyoruz. Kremadan süslemek icin 4 yemek kaşığı sıkma torbasına koyuyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
  11. Kremanın 1/3 vişneli karışımın üzerine sürüyoruz ve diyer kek parcasını üzerine kapatıyoruz. Kekin üzerini vişnenin suyuyla ıslatıyoruz ve kremanın 2/3'yle sürüyoruz. Son keki üzerine koyuyoruz ve geri kalan kremayla heryerine kaplıyoruz.
  12. Heryerine cikolata parcalarını serpiyoruz ve buzdolabından sıkma torbasını cıkarıyoruz ve pastamısın üzerine 10 tane rosetler sıkıyoruz. Üzerlerine ayırdığımız vişneleri diziyoruz.
  13. Buzdolabında en az 5 saat soğutuyoruz.
Afiyet olsun...

3 yorum:

zorra dedi ki...

Schwarzwälder Torte gehört zu meinen Lieblingstorten. Sieht lecker aus!

Adsız dedi ki...

Begum merhaba,
Kek tarifini gorunce dayanamadim burada Black Forest cake olarak geciyor bu tarif denemek istiyorum fakat kek kivamini merak ettim, pistikden sonra sert bir kek mi yoksa pamuk gibi yumusak bir kek mi oluyor?

ayrica sertlestirici kullanmissin, burada bulamam sanirim kullanmasam olurmu?

Cevabini bekliyorum..

Burcu Albayrakoğlu dedi ki...

Süper bir tarif denedim harika oldu ellerinize sağlık