18 Şubat 2008 Pazartesi

Portakallı Pilav


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinc
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı potakal suyu
  • 1 cay bardağı kuru üzüm
  • 1/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 40 g Tereyağ
  • Tuz
  1. Pirinci sıcak suda 30 dak. bekletiyoruz. Yıkayıp süzüyoruz.
  2. Tereyağını eritip, pirinci ilave edip kavuruyoruz. Su, portakal suyu, kuru üzümü ilave edip karıştırıyoruz. Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.
  3. Ocaktan alıyoruz, rendelenmiş portakalın kabuğunu ilave edip karıştırıyoruz ve üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatıp dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok leziz görünüyor pilav,ellerinize saglik.