Gerekli Malzemeler:
- 6 Patates (iri)
- 1 kutu krem peynir
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
- 3 dal taze soğan
- 2 yemek kaşığı ketcap
- Yarım demet maydanoz
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 cay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 (kare) milföy hamuru
- Patatesleri haşlayıp soyuyoruz, uzunlamasına ikiye bölüyoruz ve icini oyuyoruz. Cıkan patatesleri bir kasede eziyoruz.
- Soğan ve maydanozu ince kıyıyoruz, ezdiğimiz patatese ilave ediyoruz.
- Krem peynir, rendelenmiş kaşar peynir, ketcap, yumurtanın beyazı, kekik ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Patateslerin dışlarını yağlıyoruz ve iclerine harctan dolduruyoruz.
- Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
- Milföy hamurlarını 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz ve patateslerin üzerlerine kafes şeklinde diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz ve kızarana kadar, yaklaşık 35 dak pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Begümcümm gayet güzel görünüyor valla :)) Çok değişik bir tarif.. Ellerine sağlık..
Sevgiler..
Yorum Gönder