28 Nisan 2008 Pazartesi

Cemen

Gerekli Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı domates salcası
  • 2 yemek kaşığı biber salcası
  • 5 yemek kaşığı iri cekilmiş ceviz
  • 6 yemek kaşığı ince cekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı beyazbeynir
  • 1 yemek kaşığı galete unu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 5 cay kaşığı kimyon
  • 4 cay kaşığı yenibahar
  • 4 cay kaşığı kekik
  • 4 cay kaşığı pulbiber
Baharatları isteyinize göre coğaltıp veya azaltabilirsiniz. Böyle benim cok hoşuma gidiyor. 4 cay kaşığı pulbiberle epey acı oluyor. Tabiki herkeze aynı acı farklı gelebiliyor. Az koyup, sonra tatmakta yarar var :)

  1. Cevizlerin birazını iri kırıyoruz, birazını ince cekiyoruz. Beyazpeyniri ufalıyoruz. Sarımsağı eziyoruz.
  2. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Ekmeklerimizin üzerine sürüyoruz.
Afiyet olsun...

6 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm, bayılırım bu lezzete.. Ellerine sağlık Begüm'cüm.. Sıradaki tarif de enfes görünüyor, sabırsızlıkla bekliyorum :)

kizilciksurubu dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta diliyorum, hoscakal.

Mebrule dedi ki...

Ne kadar lezzetli gorunuyor, annemlerde sobanin uzerinde ekmegi kizartir, uzerine cemen surup yerdik...ellerine saglik :)

elmaşekeri dedi ki...

hmmmm ekmek dilimleri nefis görünüyor.Ellerine saglik..
Sevgilerimle.....

disal dedi ki...

şu anda elimde buna benzer bi çemen var..bayılarak yiyorum nefis oluyor...

ellerine sağlık..harika görünüyor...

Nilgün dedi ki...

Bende cok severim malesef elimdeki bitti..Yine hazirlamaliyim..Ellerine saglik canim


SEVGILER