11 Nisan 2008 Cuma

Pekmez Helvası


Gerekli Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 1/4 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı iri cekilmiş ceviz
  1. Tereyağını tencerede kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Su ve pekmezi bir kapta karıştırıyoruz ve azar azar unu ilave edip tahta kaşıkla sürekli cekene kadar karıştırıyoruz ve cevizleri ilave ediyoruz.
  3. Ocaktan alıyoruz, üzerini kağıd havlu ile örtüyoruz, kapağını kapatıyoruz ve biraz dinlendiriyoruz.
  4. Helvamız daha sıcakken iki kaşıkla şekil verip servis tabağımıza yerleştiriyoruz.

Afiyet olsun...

8 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Begüm'cüm helvayı çok severim, ama pekmezlisini hiç yemedim.. Rengi çok hoş görünüyor.. Tabağa da ne güzel dizmişsin, çiçek motifi olmuş :) Ellerine sağlık.. İyi haftasonları..

HUYSUZBALIK dedi ki...

Begümcüm çok güzel görünüyor helva ellerinize sağlık. Pekmezden dolayı da çok besleyicidir eminim. Sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Begümcüm ellerine sağlık canımcım, çok değişik bir tarif bu..Canımcım yaptığımız pasta 16 kişilik ...Beğenmene çok sevindim.. Çok öpüyorum seni...

pastamaxi dedi ki...

pekmezlisini hiç yemedim denemeye değer vallahi...ama diyetten sonra:))ellerine sağlık canım


sevgiler

BİR DEMLİK SOHBET dedi ki...

Merhabalar arkadaşım porselen demlik ailesi olaraktan sanalda yapmış oldugumuz etkinliği biraz dahada geliştirerek dergi basmaya karar verdik ve sizlerden de dergimizde hangi tarif yada sitenizde bulunan tüm tarifler ile isimleriniz ile yer almak ister iseniz bizimle irtibata gecmenizi rica ediyorum .Bugüne kadar etkinlikte yer almış olan arkadaşlar sizlerde hangi tarifleriniz yayınlansın yada yayınlanmasın diyorsanız lütfen bize
porselendemlikdergi@hotmail.com
adresine mail atınız isim ve site adınızı yazmayı unutmayınız. http://birdemliksohbet.blogspot.com hayırlı tatiller arkadaşım

Yaren dedi ki...

Ne kadar harika görünüyor,cok lezzetli olur pekmez helvasi cok severim.Ellerine saglik canim.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.

ngr - (Nigâr) dedi ki...

DUYURU
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 21
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
14.04.2008--27.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (21) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://ngr.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 21" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.
TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.(CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.)
BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

(Ayrıca sizlerden bir isteğim olacak.Uzun zamandır çok aramama rağmen istediğim gibi bir iş bulamadım.
Evlenmeden önce, tekstil sektöründe müşteri temsilcisi olarak kariyerime devam etmekteydim)
Evde kös kös oturmaktan çok sıkıldım. :(
Çocukluğumdan beri istediğim tek şey ‘’bir butik pastanemin olması’’. Birkaç girişimde bulunsamda, hep kısmetsizlikle kaçırdım. Dualarınızın kabul olacağına inandığımdan, benide dualarınızdan eksik etmezseniz çok mutlu olurum.Hepiniz hakkınızı helal edin.)

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/

SELAM VE SEVGİLERİMLE…
NİGÂR

pastacirapunsel dedi ki...

Begüm'cüğümmm,

Helvanın her çeşidini bayılarak yerim:))) Hele pekmezli olanı daha bir lezzetli gelir bana:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler...