Bu harika tarif sevgili Burcine ait.
Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 su bardağı şeker
- 1 cimdik tuz
- 70 gr yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 yumurta
- 1 paket vanilyaşekeri
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı toz şeker ve file badem
- Fırını 170° C'ye ısıtıyoruz
- Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu yoğurma kabımıza eliyoruz.
- Tereyağı, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip yoğuruyoruz.
- Yumurtaları ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Hamuru bolca unlanmış tezgah üzerine alıyoruz ve cevizi ilave edip yoğuruyoruz.
- Hamuru ikiye bölüyoruz ve yaklaşık 20 cm uzunluğunda iki oval şekli veriyoruz.
- Toz şekeri, sonra file bademi serpiyoruz. Hamurun üzerine cok bastırmadan elimizle şekeri ve file bademi bastırıyoruz ve 35 dak. pişiriyoruz.
- Fırından cıkarıp 20 dak. tel ızgara üzerinde soğutuyoruz.
- Fırını 160˚C’ye ısıtıyoruz, hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimliyoruz ve 30 dak. pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
7 yorum:
canım benim çok guzel görunuyor mis gibi çıtır çıtır ellerine sağlık..
Begüm'cüm ellerine sağlık, pek güzel olmuş.. Ben hiç biscotti denemedim ama fotoğraf iştahımı kabarttı.. Mutfağa girmek istiyoruummm :)
Merhaba Begüm.
Biscottiyi çok severiz.Özellikle eşim sürekli evde bulunsun ister.Bu tarifi de denemeliyim.Çok güzel olmuş
Sevgiler
Begüm'cüğümmm,
Biscotti enfesss, fotoğraf şahaneee:))
Ellerine sağlık canım benim,
Minik prensesi ve seni kocaman öpüyorum, sımsıcak sevgiler.....
ben biscotti ve yandaki cimcimeyi seve seve alabilirim:)
cancağızım birşey rica edecektim bir proje için anket yapıyorum blogumda tıklatırsan sevinirim:)
hayırlı cumalar..
Cok sahane olmuslar, ellerine saglik canim. Iyi hafta sonlari.
begüm ellerine sağlık çok güzel duruyor ve fotoğraf da çok şık olmuş..
Yorum Gönder