- 650 gr un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 50 gr tereyağı
- ½ paket maya (21 gr)
- 400 ml ılık süt
- 1 büyük yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tutam tuz
- susam (hamburger icin)
- Un, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırıyoruz. Yağı kücük kücük kesip una ilave edip parmaklarımızla unla yağı ovalıyoruz. Ortasını havuz gibi acıyoruz
- Sütü ılıtıyoruz. Sütün 100 ml'sini kücük bir kaseye alıyoruz, mayayı icinde eritiyoruz ve havuzun icine döküyoruz.
- Yumurtayı cırpıp geri kalan sütle havuzun incine döküyoruz. Kenerlardan azar azar un alarak yumuşak, cok yapışık olmayan bir hamur yoğuruyoruz. Un az gelirse bir kac kaşık ilave ediyoruz.
- Hamurumuzu unlu tezgahın üzerine alıp 10 dak. prüzsüs olana kadar yoğuruyoruz. Yoğurma kabına alıp, üzerine strec film sarıp 1 saat kabarana kadar, 2 katı olana kadar bekliyoruz.
- Hamurumuzu cok unlu olmayan tezgahta elimizle iyice bastırıp 18 eşit parcaya bölüyoruz.
- Hamburger icin hamurlarımızı yuvarlıyoruz ve hafifce bastırarak 9 cm'e genişletiyoruz. Sandevic icin yaklaşık 15 cm uzunluğunda oval/sandevic şekli veriyoruz. 2 fırın tepsisine diziyoruz ve üzerlerini plastik poşetle örtüp 45 dak. kabarana kadar, 2 katı olana kadar bekliyoruz.
- Fırını 230° C'ye ısıtıyoruz.
- 3 yemek kaşığı süt ve tuzu karıştırıyoruz ve ekmeklerimizin üzerine sürüp, hamburger ekmeklerine susam serpip 5 dak. pişiriyoruz. Fırının ayarını 200° C'ye düşürüyoruz ve 8-12 dak. üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Telin üzerine alıp üzerini temiz bir mutfak havlusu ile örtüp soğumasını bekliyoruz.
Afiyet olsun...
NOT: Buzlukta 1 ay saklanabilinir.
2 yorum:
begümcüğüm ellerine sağlık canım..ekmeklerin çok güzel görünüyor..
Begüm'cüm, marifetli arkadaşım, nazar değmesin sana, ne güzel hazır almaktansa evde mis gibi yapıyorsun.. Ellerin dert görmesin..
Yorum Gönder