4 Eylül 2008 Perşembe

Sobe...

Sevgili Yosunbuka'cığım beni sobelemiş. Altdaki soruları cevaplamam gerekiyormuş...
...bende severek cavaplıyorum :)
  • Blog yazmaya ilk ne zaman başladın?

Bu sene ocağın sonuna doğru başladım yazmaya. Ondanda yaklaşık bir sene önce Oktay Ustanın programına Zuhal Yalcın konuk olmuştu. Şeker hamuru kaplı pasta ve tuiles yapmıştı. Cok ilgimi cekmişti. Program biter bitmez Zuhal Yalcın'ın vermiş olduğu sayfasına girip saatlerce bilgisayarın önünde oturmuştum :) (o gün hastaydım, işe gitmemişdim ve daha tuanacık karnımdaydı. İyikide işe gitmemişim ve oktay ustanın programını izlemişim. Yoksa belki daha bugün bu harika blog'lardan haberim olmucaktı :)) yani o zaman diğer bloglarıda keşvetmiştim. Ondan sonra ilgimi ceken bazı blogları takip ettim ve sonunda bende karar verdim yaptıklarımı sizlerle paylaşmayı.

  • Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyormusun?
Blog'umun ismi gibi mutfağımdan cıkanları, yani yemeklerimi sizlerle paylaşıyorum. Ama mutfakta birtek begüm yok, tuana hanımda beni hiiiic yanız bırakmaz :) o yüzden tuanamdanda arada bahsetmezsem olmaz :) Genelde yazılarım tariflerimdir.
  • Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?

Bunu hic düşünmedim. Herhalde yemek tariflerim bitince, yenilerini bulamayınca, mutfağımda hergün aynı yemekleri yapmayı başlayınca :)

  • Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladımı?
Zorunlukla hic yazmak istemem ve yazmamda herhalde. Ben yaptıklarımdan, onların fotoraflarını cekmekten ve sonra tarifini yazmaktan ve sizlerle paylaşmaktan zevk alıyorum.
  • Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyormusun?

Sanmıyorum... Tuanamı uyutunca geciyorum bilgisayarın önüne... Bazen diğer bekleyen işler, mesela ütü gibi kalıyor ama blog yazmak daha zevkli geliyor :)

Bende Didem ve Hande'yi sobeliyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

canım çok hoş cevaplar olmuş her zaman ki gibi çok içten..keyifle okudum..teşekkürler sobemi kabul ettiğin için..sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

sobene cevap yazdım cnm
öptüm seni

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Begüm'cüm blog yazmaya başlamanın hikayesini çok beğendim, ne güzel bir rastlantı :)Umarım yazmaya son vermezsin..