Bu pidenin tarifini sevgili Zuhal Yalcında görmüştüm. Yapılışı cok kolay hem cok lezzetli. Gecen Ramazan cok sık yapmıştım. Bu Ramazanda 4'üncü yapışım :) Gerekli Malzemeler:
- 50 gr tereyağı
- 250 ml ılık süt
- 250 ml su
- 1 corba kaşığı şeker
- 5.5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 corba kaşığı tuz
- 1 corba kaşığı un
- biraz su
- cörekotu
- susam
- zeytinyağı
- Tereyağını eritip, sütü ılıtıp yoğurma kabımıza alıyoruz. Su ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Un, maya ve tuzu başka bir kaba eliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Unu sıvı karışıma ekleyip mikserin yoğurma/spiral uclarıyla cırpıyoruz. (Sanki un az gelmiş gibi görünüyor ama hamurun öğle yumuşak olması gerekiyor. Daha fazla un eklemeyin yani :))
- Hamurun üstünü nemli bezle örtüp veya kabımızın kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
- Kücük bir kasede 1 kaşık unu biraz suyla karıştırıyoruz. (Koyu ayran kıvamında olmalı.)
- Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıd seriyoruz.
- Mayalanmış hamurumuzu tahta kaşık ile karıştırıp gazını alıyoruz ve spatula yardımıyla tepsiye alıyoruz.
- Elimizi unlu suya batırıp pide şekli veriyoruz. Üzerine kareler yapmak icin parmak uclarımızla iyicene bastırıyoruz, yoksa pişince kayboluyor cizgiler.
- Cörekotu ve susam serpiyoruz üzerine ve yaklaşık 50 dak. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pideyi cıkarmadan 5 dak. önce fırından cıkarıp üzerine zeytinyağı sürüyoruz ve tekrar 5 dak. pişiriyoruz.
- Pidenin telin üzerinde ılınmasını bekliyoruz ve sonra mutfak havlusuna sarıyoruz.
14 yorum:
Ayyy cok guzel gorunuyor, ellerine saglik Begumcum.
Sevgiler Mukaddes
selam canım..pide nefis görünüyor..eline saglık..sevgiler.
http.//hunerlieller.net
begümcüm ellerine sağlık....
şekil olarak gerçekten farkı yok....
nefis görünüyor...
ellerine sağlık hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum
ellerine sağlık begümcüm nefis görünüyor..anne kız harikalar yaratıyorsunuz:)
nefiss görünüyor pideyi zaten çok severim e birde ev yapımı olunca dahada güzell ellerine sağlık
Mmm, mis gibi kokuyordur Begüm'cüm, sıcak sıcak yemeli, arasına da tereyağı sürüp tulum peyniri koymalı :)Güzel kızının fotoğrafları nefis, Allah nazarlardan saklasın, kenara bir de nazar boncuğu koy bence..
Cok sahane olmus canim ramazan piden, ellerine saglik. Iyi hafta sonlari diliyorum.
canım ellerıne saglık cok guzel yapmıssın hayırlı ramazanlar sevgıler..
begümcüğüm
üzerindeki baklava kesimleri ne kadar da düzgün,
harika görünüyorr.
çok beğendim cnm.
svglrrrr
Begüm şahane olmuş bu pide,nefis kabarmış...
Ellerine sağlık...
Ben de deneyeceğim.Çok güzel anlatmışsın...
Merhaba Begum,
Kabak corbasini denedim ve cok begenildi e$im, bebegim ve tabiki ben tarafindan, te$ekkur ederim payla$digin icin (feslegenin verdigi koku harikaydi). Artik bizim menuler sirasinda yer alacak.
Sevgilerimle Mukaddes.
Piden nefis görünüyor.Ramazanda her gün sofranin bastaci Türkiyede iftara yakin firin kuyruklari geldi aklima.
Afiyet olsun
Yorum Gönder