17 Haziran 2008 Salı

Peynirli Mini Rulolar


Bence artık tuzlulara, yemeklere geciyim. Nezamandan beri hep tatlı, pasta... yok yok, biraz ara veriyim tatlılara (hem belki iki haftaya kadar, tatilimize kadar :) bir iki kilocuk veririm. Pek umudum yok ama...) ve sıra gelsin tuzlulara...
Gerekli Malzemeler:
  • 1 büyük (25x42 cm'lik) Milföy hamuru
  • Yaklaşık 100 gr beyazpeynir, 1 kalıb (hamurun üzerini kaplıyacak kadar)
  • Karabiber (taze cekilmiş)
  • Kırmızı toz biber
  • 1 Yumurta sarısı
  • Susam
  1. Fırını 220° C'ye ısıtıyoruz.
  2. Milföy hamurun heryerini kaplıyacak şekilde karabiber, kırmızı biberi serpiyoruz.
  3. Peyniri ufalıyoruz ve hamurun üzerine yayıyoruz.
  4. Hamuru ortadan kesiyoruz (=25x21 cm) ve her iki hamuru iki tarafından ortaya doğru sarıyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiyoruz ve bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
  6. Yaklaşık 15 dak. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

9 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Offff bayılırım yoğun peynirli tariflere ve milföye, ellerine sağlık canım.. Bu ebatlarda milföy hamuruna rastlamadım hiç, araştırmalara başlıyorum hemen :)

Esra Kars dedi ki...

Begüm ellerine sağlık çok güzel gözüküyor cumartesi günü gelecek misafirlerim için tuzlu bir tarif arıyordum tam üzerine geldi bu tarif :)Hemen deneyeceğim.
Sevgiler...

Mebrule dedi ki...

Ellerine saglik canim, milfoyun citirligina bayilirim, cok severim... Cok pratik bir tarif...

Sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Şu milföy hamuru ne güzel bir hamurdur... Hem tuzluya hem tatlıya uyar... Hemencecik hazırlanıverir...

Aşağıdaki şekerhamurlu pastalar da çok güzel olmuş...

Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

Adsız dedi ki...

Begümcüm, şahane görünüyor peynirliler. ellerine sağlık hayatım.. Tatil yaklaşıyor heycan var mı heycan? :))

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Begüm dedi ki...

Aslicim, bunlari kücük kare milföylerlede yapabilirsin. Merdaneyle birazcik bir tarafini genislet, sonra öyle iki taraftan ortaya dogru sar :) 1 hamurdan 4/5 tane cikar herhalde.

Tesekkür ederim Esra. Hem cobuk oluyor hem tadida biraz degisik. Karabiber ve kirmizibiberden. Umarim seversiniz :)

Tesekkür ederim mebrulecim. Evet, cok pratik yapmasi ve citir citir :)

Tesekkür ederim Aysel.

Zerrincim cok tesekkür ederim. Heycan olmaz olur mu. Gittikce artiyor :) Kafamda birsürü düsünce... sigdiramiyorum hepsini :)

Adsız dedi ki...

selam canım...bu kadar güzel tatlıların üzerine birde tuzlu muhteşem börekcikler harika...elinize saglık..sevgiler...

zarpandit dedi ki...

yine her zamanki gibi ilk önce bebişe meleğe baktım oy yirim maşşalah dedim sonunda tariflere geçebildim:)
şeker hamurlu pastalarında kaldı gozum nedesem yalan ilk için ne kadarda basarılısın begum ya sn :)

pelince dedi ki...

Bu rulolar nefis,ellerine sağlık...

Keyifli bir hafta sonu diliyorum....