24 Haziran 2008 Salı

Kakaolu Cilekli Cupcake





Bu tarifimle CUPCAKE FESTIVAL'ine katılıyorum.

Gerekli Malzemeler (12 cupcake icin):

  • 275 gr un
  • 2 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 130 gr şeker
  • 80 ml sıvıyağı
  • 300 ml buttermilk (cilekli)
  • 150 gr cilek
  • 200 gr krema
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • 1 paket vanilya
  • pudraşekeri
  1. Kalıblarımıza muffin kağıdı yerleştiriyoruz, fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  2. Un, kabartmatozu, karbonat ve kakaoyu karıştırıyoruz.
  3. Yumurtayı cırpıyoruz, şeker, yağı ve buttermilk'i ilave edip karıştırıyoruz. Unlu karışımı ilave edip iyice birbirine yediriyoruz, kalıplarımıza paylaştırıyoruz ve 20 dak. pişiriyoruz.
  4. Cilekten 3 tane süslemek icin ayırıyoruz ve diğerlerini rondoda püre haline getiriyoruz. Kremayı katılaşıncaya kadar krema sertleştiricisi ve vanilyayla birlikte cırpıyoruz. Cilek püresine yediriyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
  5. Soğumuş muffinlerimizi kağıtların üzerinden kesiyoruz ve aralarına kremamızdan sıkıyoruz. Üzerini kapatıktan sonra yine krema sıkıyoruz ve pudraşekeri serpiyoruz. Cilekleri 4'e bölüp kremanının üzerine koyuyoruz.

Afiyet olsun...

11 yorum:

pelince dedi ki...

Begüm çok güzel süslemişsin,ellerine sağlık...

Bak ben dedi ki...

Begüm ne zamandır yokum buralarda ve sen ne kadar güzel şeyler eklemişsin öyle, hayran hayran baktım sadece, süpersin valla ellerine sağlık... Bu arada cupcake de çok güzel süslenmiş...
Ellerine sağlık tekrar, sevgilerle

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Begüm'cüm çok albenili görünüyor, ellerine sağlık.. Ayrıca renkler de çok uyumlu :)

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş begümcüğüm ellerine sağlık.canım buttermilk i burada süte limon damlatarak filan elde ediyorduk da çileklisini nasıl yapacağız bir fikrin var mı?çilek püresi mi eklesek acaba?

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Begüm'cüğümmm,

Bu ne muhteşem bir sunum böyle, hemen koşup yapasım geldi:))

Ellerine sağlık canım,

Minik prensese ve sana kocaman öpücükler.....

Begüm dedi ki...

Güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim. Hepinizi koocaman öptüm

Yosunbuka: Cok tesekkür ederim canim. Evet, bende bazi bloglarda okumustum, süte limon damlatarak yaptiklarini. Ama dogrusu ben buna pek cesaret edemem herhalde :) Hem Buttermilk'in tadinida pek tutmaz galiba. Buttermilk'in koyulugu ayrani andiriyor. Hic süt tadi yok. Ben sütü hic icemiyorum cünkü, sirf tatlilara filan kullaniyorum. Öyle yapmak istiyorsan eger cilegi püre yapip sütle karistirabilirsin. Ama ben türkiyeye gelince orda cilekli sütler satiliyor cocuklar icin, onunla deneyecegim ve cilekli yogurtla. Bakalim, hangisi buttermilk'in tadina daha yakin olacak :) Sanirim en iyi sonucu cilekli yogurt verir. Onu iyice cirpip öyle kullanmali.

Cafe Gusto dedi ki...

Begümcüğüm çok şık olmuş ellerine sağlık...sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Begümcüğüm ellerine sağlık çok şık ve iştah açıcı görünüyorlar.

Sevgiler,
Evren

yapraksarma dedi ki...

ay maşallah ne güzel bir annesiniz..insan gözünü alamıyor.bebeğinizdende.sevgilerimle

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

Yunkabu dedi ki...

goruntu cok zarif. ayni zamanda da cok davetkar. insanin bir lokmada yiyesi geliyor, ya da ben su an cok acim :) Ellerine saglik.