- 700 gr kabak
- 2 diş sarımsak
- 120 ml zeytinyağı
- 2 taze yeşil soğan
- 150 gr domates
- 10 ml limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 baget ekmeği
- Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
- Kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyoruz ve fırın kabımıza alıyoruz. 4 adet kabuk (şerit) kenara ayırıyoruz.
- Sarımsağı ezip, 45 ml zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırıyoruz, kabakların üzerine sürüyoruz ve fırının alttan ikinci rafında 40 dak. pişiriyoruz.
- Kenara ayırdığımız kabağın kabuklarını kücük kücük kesiyoruz, soğan ve domatesleri küp kesiyoruz.
- 30 ml yağı kızdırıyoruz ve kesdiklerimizi 2 dak. kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
- Fırını 220° C'ye ısıtıyoruz.
- Fırından cıkardığımız kabakları blender ile püre haline getiriyoruz. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırıyoruz.
- Bageti kesiyoruz, fırın tepsisine yerleştiriyoruz, üzerine geri kalan yağı sürüyoruz ve biraz kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından ekmekleri cıkardıktan sonra üzerine kabak püresi sürüyoruz ve kavrulmuş sebzeleri üzerine koyuyoruz.
Afiyet olsun...
7 yorum:
ya benim tuşlar bozuk bazıları çıkmamış ondan sildim:)
canımcım ellerine sağlık çok değişik çok güzel olmuş yaz için de süper bir fikir..
canım ellerine sağlık...
nefis görünüyor.....
hayırlı cumalar....
begüm harika görünüyor bu ekmekler. bu şekilde meze olarak kabağa bayılamayacak birini tanımıyorum
eline sağlık.
gelecek tarifinde iştah açıcı canım takipteyim ;)
Begüm'cüm bak bu cok hosuma gitti.Tarifi aldim tesekkürler.Yarin yapabilirim :-))
Ellerine saglim Begumcum, cok guzel gorunuyor. Kitir kitir lezzeti ne guzel olmustur...
Sevgiler canim...
Canım ellerine sağlık, çok şık bir sunum.. Et yemeklerinin yanında çok hoş bir aperatif olur..
Yorum Gönder