2 Mayıs 2008 Cuma

Ölcülerimde yanlış anlaşılma...

Bugün Elif ablalar geldi bana ve onun sayesinde ölcülerim yanlış anlaşabileceğini öğrendim... Gecenlerde benim Havuclu keki yapmış. Olan olmuş.... Tarifde 3/4 su bardağı yazıyor diye, şekeri 3 bardak koymuş. Tabiki kekin sonucu "BAL" olmuş!! Ben "3/4"'le bir bardağın "dörte ücünü" demek istedim. Ama Elif ablam 3 veya 4 su bardağı anlamış! Cok üzüldüm. İnşallah sizlerde tariflerimden birini deneyip bu hata olmamıştır. Cok üzülürüm. Cünkü epey tariflerimde böyle ölcüler var. Yani benim demek istediğim, mesela bardakla diyelim: 1/2= yarım bardak 1/4= bardağın dörte biri, ceyrek bardak, yarım bardağın yarısı :) 3/4= bardağın dörte ücü, bir bardakdan 2 parmak daha az :) yani 3 ve 4 bardak arası değil! Öyle olmuş olsaydı böyle yazardım: 1-2 veya 3-4. Sizlerde yanlış anladıysanız cooook özür dilerim ve umarım elif abladan başka kimse havuclu kekimi 3 bardak şeker ile denememiştir :)

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merak etme Begüm'cüm, benim tarafımdan yanlış anlaşma yok :)

Bak ben dedi ki...

ben de yanlış anlamadım şimdiye kadar:)) Eminim Elif Abla da boş bulunup bu hataya düşmüştür, çünkü pek çok yerde bu şekilde veriliyor ölçüler... Ama gene de hatırlatmakta yarar var, insanız hepimiz, hem şaşrız hem beşeriz:)

Adsız dedi ki...

BENDE BU ÖLÇÜLERİ BİLİYORUM SANIRIM BU YANLIŞLIKTA SENİN BİR SUÇUN YOK TABİKİ AÇIKLAMANDA İYİ OLMUŞ YANLIŞ ANLAYACAKLAR AÇISINDAN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Canım bloğunu tesadüfen okuyorum ve üzüldüğüne ben de üzüldüm.
Ölçüleri bu şekilde yazmandan daha doğrusu olamaz.lk okuldan itibaren bize bunlar öğretiliyor ne de olsa.
Elif ablanın dalgın bi gününe rastlamıştır,hepimizin başına gelebilir böyle kazalar.
Üzülme boşuna!
Unutmadan tariflerini de çok beğendim...
Sevgiler,Burcu.