13 Mayıs 2008 Salı

Cikolatalı Frambuazlı Pasta


Bu pastanın pandispanya tarifi bir blog arkadaşımıza ait. Okadar cok aradım, ama bir türlü bulamadım. Pastacı Burcu veya Bizim Pastane Zinnura ait diye düşünüyordum. Onların sayfalarında aradım ama bulamadım. Malesef Fotoraflarımda pek güzel olmadı. Geceden cektim. Ertesi gün bu üsteki fotorafı cektim aceleyle. Misafirlerim gelmişti, o yüzden vakit ayıramadım malesef....

Gerekli Malzemeler:
Pandispanya icin:
  • 120 gr. tereyağı
  • 80 gr. bitter cikolata
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilyaşekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ahududu receli
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartmatozu
Ara kat (Kreması) icin:
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı pudraşekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • yaklaşık 500 gr. dondurulmuş frambuaz (üzeri icinde)
  • Damla cikolata
Cikolatalı ganaj icin:
  • 200 ml krema
  • 200 gr. bitter cikolata
Pandispanya icin:
  1. Tereyağı eritiyoruz ve ocaktan alıyoruz. İcine cikolatayı kücük kücük kırıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  2. Fırını 185° C'ye ısıtıyoruz, 26 cm'lik kalıbımızın altına yağlı kağıd seriyoruz ve yanlarını yağlıyoruz.
  3. Yumurta, şeker ve vanilyaşekerini cırpıyoruz. Yoğurt, receli ve cikolatalı yağı ilave edip tekrar cırpıyoruz.
  4. Un, kakao ve kabartmatozunu eliyip iyice köpürene kadar cırpıyoruz.
  5. Kalıbımıza döküp yaklaşık 50-60 dak. pişiriyoruz.
Ara kat (Kreması) icin:
  1. Pudraşekeri Kremaya ilave edip, cırpmaya başlıyoruz. Krema sertleştiricisini azar azar ilave edip krema sertleşene kadar cırpıyoruz. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Donmuş frambuazların birazını üzerini süslemek icin ayırıyoruz. Diğerlerini kücük bir tencereye alıyoruz ve tam üzerine gelecek kadar su ilave ediyoruz. Üzerine biraz şeker serpiştiriyoruz ve kaynatıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Cikolatalı Ganaj icin:
  1. Kremayı ısıtıyoruz. Tam kaynamaya başlamadan ocaktan alıyoruz ve icine cikolatayı kücük kücük kırıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Hazırlaması:
  1. Soğumuş pandispanyayı ortadan kesiyoruz. İki katınıda frambuazın kaynattığımız suyuyla ıslatıyoruz.
  2. Pandispanyanın alt kısmına kremayı sürüyoruz, frambuazları diziyoruz, damla cikolata serpiştiriyoruz ve diğer pandispanyayı üzerine kapatıyoruz.
  3. Fırın telini tepsinin üzerine alıyoruz ve üzerine tam ortaya pastamızı koyuyoruz. Ganajı üzerine döküyoruz. Biraz bekliyoruz. Telimizi pastamızla dikkatlice başka bir tepsiye alıyoruz ve ilk tepsiye akan ganajı pastamızın üzerine döküyoruz. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlıyoruz.
  4. Pastamızın üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Ben ortasına frambuazlar dizdim, muzlu kurabiye (tarifini yakında veririm) icin erittiğim cikolataya fırcayı batırdım ve pastanın üzerine cikolatayı sıcratarak desen verdim, kenarlarını ince/kare Lindt cikolataları ile süsledim.
  5. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun...

11 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Begüm'cüm hiç üzülme fotoğraflar süper olmuş.. Pasta da çok güzel, ellerine sağlık marifetli arkadaşım..

Adsız dedi ki...

Ellerine,emeğine sağlık arkadaşım.Çok nefis olmuş.Tarifini yayıladım.

Müjde!

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.
NOT:Bu tarifinizlede etkinliğe katılabilirsiniz.Sadece başlığın yanına porselen demlik çay etkinliği 23 demeniz ve sayfamın linkini vermeniz yeterli olacaktır.Bu tarifinizi etkinliğimizde görmeyi çok isterim.görüşmek dileğiyle.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık begümcüm pastada fotoğraflarda çok güzel cnm
öptüm kocaman kocaman

Adsız dedi ki...

Kusura bakmayın,yanlış yorum göndermişim.Son kısmı sizin için.Etkinliğe katılan arkadaşlara standart mesaj gönderiyorum.Ama son kısmını sizin için yazmıştım.Gerçek mesajım allta.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

elma şekeri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerimle...

Mebrule dedi ki...

Selam Begum,

Kotu dedigin fotograflar boyleyse iyilerini cok merak ettim :) Ne guzel bir pasta, bayildim desem olacak, cok ustaca...

Ellerine saglik...

Kizimizin fotografindan anladigim kadariyla Galatasarayli bir aileyiz, sampiyonlugumuzu kutlarim :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Begüm'cüğümmm,

Ben de gözüm hep sayfanın sağında, bu enfess lezzet ne zaman yayınlanacak diye bekliyordum.. Nihayet:)) Fotoğraflar da harika, çok sevdim..

Ellerine sağlık canikom,
Minik, güzeller güzeli kızına ve sana kocaman öpücükler....

zarpandit dedi ki...

ay ay cok lezzetli ya..fotografmı kotu?bu fotografmı ?asıl benim blogdakiler kotu :( hem daha ben ylun basındayım..seninkiler mukemmel gozukuyor..olsada yesem bu pastayı:)
sevgiler gokche!

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Pastanı çok beğendim, eline sağlık

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Harika olmuş. Görüntüsünden tadının da harika olduğu belli oluyor... Pandispanyasına reçel konduğunda pandispanyası hafif nemli mi oluyor. Merak ettim...

Ellerine sağlık sevgiyle...