11 Mart 2008 Salı

Vanilyalı Bebek Kurabiyeleri


Gerekli Malzemeler:

  • 200 gr yumuşak tereyağ
  • 200 gr şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilyacubuğu
  • 400 gr un
  • bal
  • şeker hamuru
  1. Yağ, şeker, vanilyacubuğunun özünü krema kıvamına gelene kadar cırpıyoruz. (Cok köpürene kadar cırpmıyoruz, yoksa pişince cok yayılıyorlar.)
  2. Yumurtayı cırpıyoruz ve kremaya ilave edip karıştırıyoruz. Unu eleyip iyice cırpıyoruz. Hamuru elimizle bastırarak top haline getiriyoruz, strec filme sarıyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
  3. Tezgahı unlayıp hamuru 5 mm kalınlığında acıyoruz ve istediğimiz kalıp ile kesiyoruz ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine diziyoruz. 30 dak. serin bir yerde bekletiyoruz.
  4. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  5. Yaklaşık 10 dak. pişiriyoruz.
  6. Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine cok ince bal sürüyoruz ve şeker hamuru ile süslüyoruz.
Afiyet olsun...

5 yorum:

sevimin sayfasi dedi ki...

kurabiyeler harika
kaliplarim olsada bende yeni dogacak yegenime hazirlasam
ellerine saglik

Feyza Fidan dedi ki...

Begümmm, harika olmuş kurabiyeler, renklerine bayıldım..Süpersin..Ellerine sağlık,
Sevgiler...

PASTA DANTELA dedi ki...

merhabalar kızınızın doğum gününü kutlarım ..çok güzel kızınız var maaşallah..bakışları çok hoş..pastası ve kurabiyeleri çok zarif ...titiz bir çalışma olmuş elinize sağlık... sevgi ile kalın..

Adsız dedi ki...

ben almanyada yasiyorum acaba böle kaliplari nerden bulabilirim yardimci olurmusunuz 12.ayda kizimi kucagima alicam isallah ve mevlütte deisiklik yapmak istiyorum yardimci olurmusunuz tesekürler

Begüm dedi ki...

Ne güzel... simdiden kolay bir dogumla saglikli bebeginize kavusmanizi diliyorum. Kaliplari bu adresten ismarlayabilirsiniz: www.tortissimo.de Pasta, Kurabiye süslemesinle ilgili herseyi orda bulabilirsin.

sevgilerimle...