16 Mart 2008 Pazar

Havuclu Kek

Gerekli Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuc
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı fındıktozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  1. Havucları soyup, rendenin ince tarafınla rendeliyoruz. Margarini eritiyoruz.
  2. Fırını 200° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Yumurta ve şekeri cırpıyoruz. Vanilyaşekeri, havuc, margarin, fındıktozunu ilave edip karıştırıyoruz. Unu ve kabartmatozunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Yaklaşık 40 dak pişiriyoruz.
  5. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpiyoruz ve marzipan / şekerhamuru havucları ile süslüyoruz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Ufuk'ta mutfak dedi ki...

Eşinle ve yavrunla nice yaşlar dilerim, sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok tatlı görünüyor kekiniz.