20 Mart 2008 Perşembe

Bademli / Beyaz cikolatalı doğumgünü pastam

Gerekli Malzemeler:

Kek icin (Tarifi Dr. Oetker'in Pasta Couture kitabından):
  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 250 gr şeker
  • 10 damla acıbadem aroması
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • 6 yumurta
  • 150 gr cekilmiş badem
  • 350 gr un
  • 3 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • 100 gr beyaz cikolata
Şerbet icin (Tarifi Dr. Oetker'in Pasta Couture kitabından):
  • 100 ml su
  • 100 gr şeker
Buttercream icin (Tarifi Dr. Oetker'in Pasta Couture kitabından):
  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 400 gr pudraşeker
  • 1 vanilyacubuğu
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
Ara katlar icin:
  • frambuaz (dondurulmuş)
Süslemek icin:
  • 100 gr beyaz cikolata
  • boncuk süsleme şekeri
Kekimizi 1 gün önceden hazırlıyoruz:
  1. Yuvarlak 26 cm' lik kelepceli kalıbın altını ıslatıp yağlı kağıtla kaplıyoruz, yanlarını yağlıyoruz.
  2. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  3. Yağı cırpıyoruz. Şekeri yavaş yavaş ilave edip cırpıyoruz. Acıbadem aroması ve tarcını ilave ediyoruz.
  4. Yumurtaları teker teker ilave edip cırpıyoruz.
  5. Cekilmiş badem, un ve kabartmatozunu birlikte karıştırıp yavaş yavaş hamura ilave edip cırpıyoruz.
  6. Beyaz cikolatayı kücük parcalara kırıp hamura ilave edip karıştırıyoruz.
  7. Kalıbımıza döküp yaklaşık 70 dak. pişiriyoruz.
Buttercreami 1 gün önceden hazırlıyoruz:
  1. Yağı yaklaşık 5 dak. cırpıyoruz ve pudraşekerini azar azar ilave edip iyice cırpıyoruz.
  2. Vanilyacubuğunu ikiye bölüp icinden özünü kazıyoruz ve buttercreame ilave edip cırpıyoruz.
  3. Limonsuyunu ilave edip karıştırıyoruz.
  4. Üzerini strec film ile örtüp ertesi güne kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Ertesi gün şerbeti hazırlıyoruz:
  1. Su ile şekeri, şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
  2. Keki üce bölüyoruz ve her katına sıcak şerbeti sürüyoruz.
Buttercreami yumuşaması icin 2-3 saat önceden buzdolabından cıkarıyoruz.

Cikolatalı parcalar icin:
  1. Cikolatayı benmare usulü eritiyoruz.
  2. Tezgahın üzerine strec film yayıyoruz ve cikolatayı spatula ile strec filme yayıyoruz.
  3. 1 saat sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

Pastayı süslemek icin:

  1. Sıkma torbasına biraz buttercreamden ayırıyoruz.
  2. Kekin iki katına cok az buttercreamden sürüyoruz ve frambuazları diziyoruz.
  3. Kekin her yerini buttercream ile kaplıyoruz ve sıkmatorbasındaki buttercream ile süslüyoruz.
  4. Buzdolabından cikolatayı cıkarıp parcalara kesiyoruz ve pastanın kenarlarını ve üstünü cikolata parcaları ile süslüyoruz. Aralarına boncuk şekerlerden diziyoruz.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

slm canım
pastan gerçekten çok güzel eline emeğine sağlık
iyi haftasonları
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com tüm blog ark. Davetlidir. hayırlı cumalar
NİCE YILLARA CANIM BU ETKİNLİKTE SENİ ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ SON KATILIM 10 NİSAN BEKLİYORUM SEVİL