Kek icin (Tarifi Dr. Oetker'in Pasta Couture kitabından):
- 250 gr yumuşak tereyağ
- 250 gr şeker
- 10 damla acıbadem aroması
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- 6 yumurta
- 150 gr cekilmiş badem
- 350 gr un
- 3 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 100 gr beyaz cikolata
- 100 ml su
- 100 gr şeker
- 250 gr yumuşak tereyağ
- 400 gr pudraşeker
- 1 vanilyacubuğu
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- frambuaz (dondurulmuş)
- 100 gr beyaz cikolata
- boncuk süsleme şekeri
- Yuvarlak 26 cm' lik kelepceli kalıbın altını ıslatıp yağlı kağıtla kaplıyoruz, yanlarını yağlıyoruz.
- Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
- Yağı cırpıyoruz. Şekeri yavaş yavaş ilave edip cırpıyoruz. Acıbadem aroması ve tarcını ilave ediyoruz.
- Yumurtaları teker teker ilave edip cırpıyoruz.
- Cekilmiş badem, un ve kabartmatozunu birlikte karıştırıp yavaş yavaş hamura ilave edip cırpıyoruz.
- Beyaz cikolatayı kücük parcalara kırıp hamura ilave edip karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküp yaklaşık 70 dak. pişiriyoruz.
- Yağı yaklaşık 5 dak. cırpıyoruz ve pudraşekerini azar azar ilave edip iyice cırpıyoruz.
- Vanilyacubuğunu ikiye bölüp icinden özünü kazıyoruz ve buttercreame ilave edip cırpıyoruz.
- Limonsuyunu ilave edip karıştırıyoruz.
- Üzerini strec film ile örtüp ertesi güne kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Su ile şekeri, şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
- Keki üce bölüyoruz ve her katına sıcak şerbeti sürüyoruz.
Cikolatalı parcalar icin:
- Cikolatayı benmare usulü eritiyoruz.
- Tezgahın üzerine strec film yayıyoruz ve cikolatayı spatula ile strec filme yayıyoruz.
- 1 saat sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Pastayı süslemek icin:
- Sıkma torbasına biraz buttercreamden ayırıyoruz.
- Kekin iki katına cok az buttercreamden sürüyoruz ve frambuazları diziyoruz.
- Kekin her yerini buttercream ile kaplıyoruz ve sıkmatorbasındaki buttercream ile süslüyoruz.
- Buzdolabından cikolatayı cıkarıp parcalara kesiyoruz ve pastanın kenarlarını ve üstünü cikolata parcaları ile süslüyoruz. Aralarına boncuk şekerlerden diziyoruz.
2 yorum:
slm canım
pastan gerçekten çok güzel eline emeğine sağlık
iyi haftasonları
sevgilerimle
10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com tüm blog ark. Davetlidir. hayırlı cumalar
NİCE YILLARA CANIM BU ETKİNLİKTE SENİ ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ SON KATILIM 10 NİSAN BEKLİYORUM SEVİL
Yorum Gönder