21 Ağustos 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak

Gerekli Malzemeler:
  • 4 (orta boy) kabak
  • 1 soğan
  • 2 (orta boy) domates
  • 3 diş sarımsak
  • ½ demet dereotu
  • ¼ cay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  1. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup ince yuvarlak dilimlere kesiyoruz. Soğan ve sarımsağı kücük kücük doğruyoruz. Domatesleri yıkayıp rendeliyoruz. Dereotunu kıyıyoruz.
  2. Kabak ve zeytinyağı haric tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırıyoruz. Kabakları ilave edip dikkatlice karıştırıyoruz ve üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz. Hic su ilave etmeden kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

5 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, yazın ben de çok sık yaptım.. Soğuk soğuk çok iyi oluyor, afiyetler olsun..

sevimin sayfasi dedi ki...

cok lezzetli olmus bende cok severek yedigim yaz yemekleri arasinda
ellerine saglik

yosunbuka dedi ki...

begümcüğüm ellerine sağlık canım..yosunbuka@gmail.com a mail atabilirisin canım mal adresinle davet edeyim

birdutmasali dedi ki...

elinize sağlık,güzel bir yaz lezzetii...*

*bu tatlı lokumunuzu (kızınız maşşlh) özlediğim zaman hemen atlıyorum bir uçağa konuveriyorum yanıbaşına..
bayılıyorumm ona :))))
İstanbuldan sevgiler.... *

Adsız dedi ki...

Merhaba Begum,
Yine cok guzel ve lezzetli tarifler, bayiliyorum,sabirsizlikla bekliyorum gelecek tariflerinizi, kabak yemegini cok seviyorum ayni zamanda cok da hafif.
Sevgilerimle Mukaddes.