Bu gördüğünüz orjinal italyan tiramisùnun tarifi. Cok taze yumurta sarılarından yapılıyor. Bazıları yumurtanın beyazınıda katı cırpıp, sonradan mascarpone kremasına yediriyor. Ben beyzlarını kullanmıyorum. Ciğ yumurtalardan yapıldığı icin muhakkak 1 gün icinde, yani en fazla 24 saate yenmesi gerekiyor. Sanmıyorum ama :) Tiramisù bitmezse, kalırsa, kesinlikle ertesi güne saklanmamalı!
Gerekli Malzemeler:
- 3 yumurtanın sarısı (cok taze olmalı)
- 75 gr. şeker
- 40 ml amaretto (italyan Likörü, Bademin cekirdeğinden yapılıyor)
- 500 gr. mascarpone (italyan labne peyniri)
- 250-300 ml kahve (espresso)
- 250 gr. kedidili bisküvisi
- Kakao
- Yumurta sarıları, şeker ve amarettonun yarısını bir kaseye alıyoruz ve rengi acılana kadar cırpıyoruz. Mascarponeyi ilave edip iyice karıştırıyoruz. (İstenirse şimdi yumurta beyazları katılaşıncaya kadar cırpılır ve mascarpone kremasına yedirilir.)
- Kahvemizi yapıyoruz ve geri kalan amarettoyla karıştırıyoruz.
- Kedidili bisküvilerin arkalarına kaşıkla kahveden akıtıyoruz, kalıbımıza (yaklaşık 30x21 cm'lik kalıb kullandım) yanyana yerleştiriyoruz ve üzerlerine dikkatlice kahveden akıtıyoruz.
- Mascarpone kremasının yarısıyla kaplıyoruz, üzerlerine altı ıslatılmış kedidili bisküvilerini yerleştiriyoruz ve üzerlerine yine kahveyle dikkatlice ıslatıyoruz. Kremanın geri kalanıyla kaplıyoruz ve üzerine kakao serpiyoruz.
- Buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.
21 yorum:
ımmm bayılırım tiramisüye bayılırım.enfes görünüyo..ellerinize sağlık
Hiç bu şekilde denemedim tiramisuyu, Begüm'cüm, fakat ellerine sağlık, iştah açıcı görünüyor gerçekten de.. Bence de 24 saat içinde tüketilmesi konusunda hiçbir sorun çıkmaz :))
Ben kremasını pişirerek yapardım hep demek orijinalinde pişmeden yapılıyormuş. Bebiş de çok tatlı bu arada, görüşmek üzere.
Ben maalesef ne kadar da taze olsa yumurta, yapmaya güvenemiyorum. Aslinda baskasi ikram ederse yerim. Benimkisi de celiskili bir durum :)) Arkadasta yemistim bu türünü ve gercekten tadi harikaydi. Seninkisi de harika olmus, ellerine saglik hamarat Begüm'cüm.
bende sık sık yaparım bunu hafif ve lezzetli olur ellerine sağlık cnm seninkide çok güzel olmuş
öptüm kocaman kocaman
Hep bu sekilde yaparim tirami´suyu enfes oluyor,genelde misafirlerimi agirladigim zaman yaptigim icin hemen bitiyor..
Ellerine saglik..
sevgilerimle.......
Orijinal olarak bende denemedim henüz..Ellerine saglik canim
Prensesimizde cok tatli masallah
SEVGILER
Ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.Görüşmek dileğiyle...
Cok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik. Canim cekti...Yani simdi burda olsaydi 24 saate kalmayacagi yuzde yuzdu :)
tiramisu bizim evdede cok yapilan tatlilar arasinda, malum hepimiz tiramisu canavariyiz
ellerine saglik cok güzel görünüyor
canım sen bizim gibi yalancısı ile uğraşmamışsın...aslını yapmışsın...nefis görünüyor..
ellerine sağlık....görüntü harika...
Begüm'cüğümmm,
Tiramisu'nun beni korkutan tek yanı: çiğ yumurta, hele Türkiye'de..
Ama görüntü enfess, ellerine sağlık canikom,
Sımsıcak sevgiler, güzeller güzeline öpücükler.....
tramisu gerçekten harika bir lezzet orjinali nasıl denemek lazım.ellerize sağlık
Yorumlariniz icin tesekkür ederim. Kuzuma yaptiginiz güzel yorumlar icinde. Sonunda uyuta bildik :)
Evet, yumurta cidden cok taze olmasi gerek. Benim icin sorun yok :) Sansima komsumun tavuklari var. Gidiyorum, tavuklarin rahatini bozup, sicak sicak aliyorum yumurtalari :)
"yalancilarida" cok nefis oluyor. Taze yumurta bulamayanlara... Hem yalancilar daha hafif oluyor sanki :)
öptüm hepinizi...
Ellerinize saglik, harika bir manzara, sevmeyeni yoktur eminim.
Bu arada, tarifleriniz cok guzel,
Sevgileirmi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
ELİNE SAĞLIK OLMUŞ CANIM HİÇ BU ŞEKİLDE DENEMEMİŞTİM TİRAMİSUYU GÖRÜNTÜ SÜPER EMİNİM TADI DA ÇOK GÜZELDİR
canım nefis görunuyor ellerine sağlık. bende çok severek yaparım içine badem likoru ve kanyak koyarım nefis oluyor.
sevgilermle..
böyle cimbomluya can feda Allah uzun sağlıklı ömürler versin bebeğine..
tiramisu çok güzel görünüyor.ellerine sağlık begüm.
Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.
Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.
Bende çoook seviyorum tiramisuyu Begümcümmm..Ama hiç çiğ olarak yapmadım kremasını, daha doğrusu şu kuş gribi yüzünden yumurtanın çiğ olduğu herhangi birşeyi yapmaktan korkuyorum :((
Süper görünüyor tiramisun..Tabiiki 24 saat dayanmaz bu nefaset :)))
Ellerine sağlık canımcım,
Seni ve prensesi öpüyorum..
Yorum Gönder