2 Mayıs 2008 Cuma

Nasi Goreng


Nasi Goreng indonesya yemeğidir.
Soyasoslu, etli, sebzeli bir Pilav ceşidi.

Pilavın tarifini yazmadım. İlk önce sade 1.5 su bardağı pirincden bildiğimiz pilavımızı pişiriyoruz...

Bunlarda pilavımızı Nasi Goreng yapan malzemelerimiz:
  • 400-500 gr. kuşbaşı kesilmiş tavuk eti
  • Sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 kırmızı dolmalık biber
  • 1/2 sarı dolmalık biber
  • 1 konserve kutusu kesilmiş mantar
  • 4 yemek kaşığı soyasosu
  • 1 tatlı kaşığı sambal oelek *
  • 2 tatlı kaşığı curry
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  1. Soğan ve sarımsakları kücük kücük kesiyoruz. Biberleri küp küp kesiyoruz. Mantarı yıkayıp süzüyoruz.
  2. Kuşbaşı kesilmis tavuk etlerini cok az sıvıyağında büyük bir tavada kızartıyoruz ve bir tabağa cıkarıyoruz.
  3. Soğan ve sarımsağı aynı tavanın icinde kavuruyoruz. Biberi ilave ediyoruz ve kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Soyasosu, sambal oelek, curry ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz ve tavuklarla birlikte pilavımıza ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Afiyet olsun...

* Sambal oelek: Taze kücük kesilmiş chili, tuz ve sirke ile havanda ezilir ve sonuc olarak ortaya koyu acı bir sos cıkar. Sambal oelek indonesya, asya ve malaysya mutfağında cok kullanılır.

1 yorum:

Mebrule dedi ki...

Merhaba canim, cin lokantasinda yedigim pilavlara benziyor, bayiliyorum uzakdogu mutfagina. Bazen evde makarnasini pilavini yapiyorum ama onlarin elinden ciktigi gibi olmuyor. Senin pilav gercekten enfes gorunuyor, denemek isterim birgun, ellerine saglik :) iyi haftasonlari...