Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı ince, köftelik bulgur
- 2 soğan
- 1/2 cay bardağı sıvıyağı
- 1/2 yemek kaşığı domates salcası
- 1/2 yemek kaşığı biber salcası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı biber
- 2 yeşil soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 limonun suyu
- marul yaprakları
- Mercimeği 2 su bardağı suda kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz. Pişen mercimeğe bulguru ilave ediyoruz ve kapağı kapalı 20 dak. bekletiyoruz.
- Soğanı sıvıyağında kavuruyoruz ve salcaları ilave edip karıştırıyoruz. Kimyon, tuz ve acı biber ile tatlandırıyoruz.
- Yeşil soğanların yapraklarını ve maydonozu doğruyoruz. Limonu sıkıyoruz.
- Salcayı, soğan yapraklarını, maydonoz ve limon suyunu mercimeğe ilave ediyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Köfte şekli verip marul yapraklarının üzerine servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun...
4 yorum:
Begüm'cüm çok severim mercimek köftesini, ellerine sağlık, ne güzel süslemişsin tabağı da :)
Begüm'cüğümmm,
Çok severim çoookkkk:)) Ama bir türlü zaman ayıramıyorum artık bu sevdiğim lezzetlere.....
Ellerine sağlık canımın içiiii,
Sımsıcak sevgiler, sana ve kuzuna öpücükler....
Begüm'cüm Fransiz kantonu konusunda haklisin. Aslinda biz de ilkönce Lugano'ya gitmeyi düsünüyorduk ama büyük oglum trenle gelmek istemeyince ona bilet almamistik. Babasi da gelecek aylarda hep birlikte arabamizla gideriz deyince lozan fikri olustu.Biz her sene mutlaka Lugano'ya gitmeye calisiyoruz, biz de orasini cok severiz. Aslinda daha önce cenevre'ye gittigimizde bir daha buraya gelmeyiz demistik ama yine de gittik. Gercekten de orasi bize de soguk gelmisti, halkindan herhalde..
Senin asagidaki Nasi Goreng yemeginden mutlaka deneyecegim, yemekte digerleri de nefis olmus, ellerine saglik canim. Bu arada senin patates salatani denedim ve harika oldu, tesekkürler paylastigin icin canim, hoscakal.
Begüm'cüm öyle bir heveslendirmişsin ki beni, dün akşam eve gider gitmez mercimek köftesi yaptım! Yarım limon suyu beni kesmedi, nar ekşisi de koydum.. Rengini birazcık koyulaştırdı ama tadı güzel oldu :)
Yorum Gönder