24 Mart 2008 Pazartesi

Frambuazlı Pasta




Bu pastayı eşimin annesi icin yaptım. Dün 55. doğumgününü kutladık.
Hem bu pastayla en güzel pasta yarışmasına katıldım.

Gerekli Malzemeler:

Pandispanyası icin:
  • 6 yumurta sarısı
  • 120 gr şeker
  • 50 gr bademtozu (soyulmuş)
  • 150 gr un
  • 6 yumurta beyazı
  • 1/2 cay kaşığı kabartmatozu
Şerbeti icin:
  • 1.5 dl su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı frambuaz likörü (isteğe bağlı)
Kreması icin:
  • 250 gr ricotta peyniri
  • 50 gr pudraşekeri
  • 1/2 limonun suyu
  • 3 dl krema
  • 250 gr frambuaz (dondurulmuş)
Süslemek icin:
  • 150 gr file badem
  • cekilmiş antepfıstığı
  • 100 gr frambuaz
  • 2 yemek kaşığı frambuaz receli
  • 1.5 dl krema
Pandispanya icin (1 gece önceden):
  1. 26 cm'lik kelepceli kalıbın altını yağlı kağıd ile kaplıyoruz, yanlarını yağlıyoruz. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
  2. Yumurta sarılarını şekerle birlikte kalın bir krema haline gelene kadar cırpıyoruz. Badem ve unu birlikte karıştırıp kremaya ilave ediyoruz ve dikkatlice kremaya yediriyoruz.
  3. Yumurta beyazlarını kabarma tozuyla katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve hamurumuza dikkatlice yediriyoruz.
  4. Kalıba döküp 40 dak. pişiriyoruz.
Şerbet icin:
  1. Su ve şekeri kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  2. Soğuduktan sonra frambuaz likörü ile tatlandırıyoruz.
Kreması icin:
  1. Ricotta, pudraşekeri ve limon suyunu cırpıyoruz.
  2. Kremayı katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve kremaya ilave edip dikatlice karıştırıyoruz.
  3. Pandispanyayı otadan kesiyoruz, altaki pandispanyayı servis tabağımıza yerleştiriyoruz ve üzerine şerbetin yarısını döküyoruz.
  4. Kremanın yarısını ayırıyoruz, diyer yarısına frambuazları ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. Frambuazlı kremayı pandispanyanın üzerine sürüyoruz ve diyer pandispanyayı üzerine kapatıyoruz. Üzerine geri kalan şerbeti döküyoruz ve 10 dak. buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Pastanın üzerini/kenarlarını ayırdığımız krema ile kaplıyoruz.
Süslemek icin:
  1. Pastanın etrafını (kenarlarını) file badem ile kaplıyoruz. Üzerine antepfıstığından serpiyoruz.
  2. Pastanın ortasına yaklaşık 8 cm'lik yuvarlak kalıb koyuyoruz, icine frambuazları diziyoruz.
  3. Frambuaz recelini ısıtıyoruz ve frambuazların üzerine döküyoruz. Kalıbı almadan buzdolabında yaklaşık 15 dak. reclin donmasını bekliyoruz.
  4. Kremayı katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve sıkma torbasına dolduruyoruz.
  5. Kalıbı alıyoruz ve pastayı krema ile süslüyoruz. Bazı sıktığımız kremaların üzerine frambuaz yerleştiriyoruz.

Afiyet olsun...


5 yorum:

Adsız dedi ki...

TATLIM KATILIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN BAŞARILAR ARKADAŞIM PASTAN YAYINDA SEVGİLER

Seray dedi ki...

Pastanız çok leziz ve güzel görünüyor. Emeğinize , ellerinize sağlık. Bende deneyeceğim.Bu arada Eşinizin annesine nica güzel yaşlar dilerim.
Sevgiler
Seray

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE.. Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....


canım pastan enfes görünüyorr ellerine emeklerine sağlıkk anneyede nice senelerre hayırlı gecelerr

nagehan dedi ki...

merhaba

Pasta harika görünüyor canım ellerine sağlık....

Ama inan kızın daha tatlı göründü bana yerim ben onu :)))

Sevgiler
Nagehan

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba yarışma sitesinde oy kullanmıştım pastanız için, şimdi de tesadüfen sitenizi ziyaret ediyorum.. Pasta nefis görünüyor, beyaz kremalı ve frambuazlı pastaya bayılırım.. Ellerinize sağlık..