Annemin nefiss Cig Börekleri...
Gerekli Malzemeler:
- 2 tatli kasigi (silme) tuz
- 1 yemek kasigi cicekyagi
- 4 su bardagi sicak su
- alabildigi kadar un (1kg'dan 1 su bardagi eksik)
- 3 sogan
- 350 gr kiyma
- 2 tatli kasigi (silme) tuz, karabiber
- yarim su bardagi su
- Hamur icin tuz, cicekyagi ve suyu karistirip unu ekleyerek hamurumuzu yoguruyoruz. 1 kg un'dan 1 bardak geriye kaldi.. Hamuru dinlendirirken icini hazirliyoruz...
- Soganlari rendenin iri tarafiyla rendeliyoruz, kiyma, tuz, karabiberi ekleyip yoguruyoruz.
- Suyu ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.
- Hamuru bezelere ayirip (22 beze cikti) tatli tabagindan biraz daha büyük acip 1 yemek kasigi harcdan alip alt kismina yayiyoruz. Hamurun uc tarafina su sürüyoruz ve hamuru kapatiyoruz. Tirtilli tekerlek bicakla humurun etrafini ince kesiyoruz.
- Kizgin yagda kizartiyoruz. Dikkat, sicriyor :)
- Yanina ayran yapip afiyetle yiyiyoruz..
Afiyet olsun...
1 yorum:
Anne elinden olan herşeyin lezzeti de bir başka oluyor değil mi?
Yorum Gönder