11 Nisan 2012 Çarşamba

Cig Börek


Annemin nefiss Cig Börekleri...
Gerekli Malzemeler:
  • 2 tatli kasigi (silme) tuz
  • 1 yemek kasigi cicekyagi
  • 4 su bardagi sicak su
  • alabildigi kadar un (1kg'dan 1 su bardagi eksik)
  • 3 sogan
  • 350 gr kiyma
  • 2 tatli kasigi (silme) tuz, karabiber
  • yarim su bardagi su
  1. Hamur icin tuz, cicekyagi ve suyu karistirip unu ekleyerek hamurumuzu yoguruyoruz. 1 kg un'dan 1 bardak geriye kaldi.. Hamuru dinlendirirken icini hazirliyoruz...
  2. Soganlari rendenin iri tarafiyla rendeliyoruz, kiyma, tuz, karabiberi ekleyip yoguruyoruz.
  3. Suyu ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.
  4. Hamuru bezelere ayirip (22 beze cikti) tatli tabagindan biraz daha büyük acip 1 yemek kasigi harcdan alip alt kismina yayiyoruz. Hamurun uc tarafina su sürüyoruz ve hamuru kapatiyoruz. Tirtilli tekerlek bicakla humurun etrafini ince kesiyoruz.
  5. Kizgin yagda kizartiyoruz. Dikkat, sicriyor :)
  6. Yanina ayran yapip afiyetle yiyiyoruz..
Afiyet olsun...

1 yorum:

Hayatın Ta Kendisi dedi ki...

Anne elinden olan herşeyin lezzeti de bir başka oluyor değil mi?