25 Nisan 2012 Çarşamba

Taze Soganli, Zeytinli Kek


Gerekli Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardagi siviyagi
  • 1/2 su bardagi su
  • 3 yemek kasigi yogurt
  • 1 paket kabartmatozu
  • 3 su bardagi un
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 3-4 dal taze sogan
  • ~20 siyah zeytin
  • ~10 yesil (biberli) zeytin
  • 1 tatli kasigi pulbiber
  • 1/2 tatli kasigi tuz
  • taze cekilmis karabiber
üzeri icin:
  • 4 yemek kasigi krem peynir
  • 3 yemek kasigi yogurt
  • biraz tuz, karabiber
  • siyah ve yesil zeytin
  1. Zeytinlerin cekirdeklerini cikartip, 3-4'e kesiyoruz. Yesillikleri temizleyip dogruyoruz.
  2. Firini 200°C'ye isitiyoruz.
  3. Yumurtalari tuz ile 5 dak. cirpiyoruz.
  4. Önce siviyagi sonra su ve yogurdu ekleyerek cirpmaya devam ediyoruz.
  5. Kabartmatozunu unla karistirdiktan sonra eleyerek karisima ilave ediyoruz ve karistiriyoruz.
  6. Yesillikleri, zeytinleri ve baharatlari ekleyip karistiriyoruz ve yaglanmis, veya yagli kagid ile kapli olan kalibimiza döküyoruz ve yaklasik 40 dak. pisiriyoruz.
  7. Bu arada üzerine istenirse krem peynir, yogurt, tuz ve karabiberi karistirarak sosunu hazirliyoruz. Ilik veya sogumus olan kekin üzerine sürüyoruz. Bir kac kesilmis zeytin serpistiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: