Gerekli Malzemeler:
- 3 yumurta
- 3/4 su bardagi siviyagi
- 1/2 su bardagi su
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 paket kabartmatozu
- 3 su bardagi un
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 3-4 dal taze sogan
- ~20 siyah zeytin
- ~10 yesil (biberli) zeytin
- 1 tatli kasigi pulbiber
- 1/2 tatli kasigi tuz
- taze cekilmis karabiber
- 4 yemek kasigi krem peynir
- 3 yemek kasigi yogurt
- biraz tuz, karabiber
- siyah ve yesil zeytin
- Zeytinlerin cekirdeklerini cikartip, 3-4'e kesiyoruz. Yesillikleri temizleyip dogruyoruz.
- Firini 200°C'ye isitiyoruz.
- Yumurtalari tuz ile 5 dak. cirpiyoruz.
- Önce siviyagi sonra su ve yogurdu ekleyerek cirpmaya devam ediyoruz.
- Kabartmatozunu unla karistirdiktan sonra eleyerek karisima ilave ediyoruz ve karistiriyoruz.
- Yesillikleri, zeytinleri ve baharatlari ekleyip karistiriyoruz ve yaglanmis, veya yagli kagid ile kapli olan kalibimiza döküyoruz ve yaklasik 40 dak. pisiriyoruz.
- Bu arada üzerine istenirse krem peynir, yogurt, tuz ve karabiberi karistirarak sosunu hazirliyoruz. Ilik veya sogumus olan kekin üzerine sürüyoruz. Bir kac kesilmis zeytin serpistiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder