4 Haziran 2012 Pazartesi

Kremalı Kahveli Kek



Gerekli Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 corba kaşığı dolusu türk kahvesi
  • 2 corba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartmatozu
  • 2 su bardağı un
Kreması icin:
  • 2 su bardağı süt
  • 4 corba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 corba kaşığı nişasta
  • 1 corba kaşığı pirinc unu
Karameli icin:
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 corba kaşığı su
Üzeri icin:
  • yaklaşık 200 gr ceviz
  1. Fırını 170° C'ye ısıtıyoruz. Dikdörtgen borcamı yağlıyoruz.
  2. Yumurtaları, şekeri vanilyayla birlikte 5 dak. cırpıyoruz.
  3. Sıvıyağı, sütü ekleyip cırpmaya devam ediyoruz.
  4. Türk kahvesini, kakaoyu, kabarmatozunu ve unu eleyip karıştırıyoruz.
  5. Borcama döküp yaklaşık 35 dak. pişiriyoruz.
  6. Kekin pişmesine yakın tüm malzemeleri tencerede karıştırıp, sürekli cırparak muhallebisini pişiriyoruz. Fırından cıkan kekin üzerine döküyoruz.
  7. Cevizleri iri parcalara kırıyoruz ve kremanın üzerine serpiyoruz.
  8. Karamel icin toz şekeri ve suyu kücük bir tavada / tencerede (orta ateşten biraz fazla) karamel olmasını bekliyoruz. Tüm şeker eridikten sonra, karamel olduğunda cok az (yakmadan) kaynatıp ocaktan alıyoruz ve cevizlerin üzerine döküyoruz.
  9. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

zeymuran dedi ki...

çocukların cok sevebılecegı tarzda bır kek olmus ellerıne sağlık