Gerekli Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı sıvıyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 corba kaşığı dolusu türk kahvesi
- 2 corba kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 4 corba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 corba kaşığı nişasta
- 1 corba kaşığı pirinc unu
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 corba kaşığı su
- yaklaşık 200 gr ceviz
- Fırını 170° C'ye ısıtıyoruz. Dikdörtgen borcamı yağlıyoruz.
- Yumurtaları, şekeri vanilyayla birlikte 5 dak. cırpıyoruz.
- Sıvıyağı, sütü ekleyip cırpmaya devam ediyoruz.
- Türk kahvesini, kakaoyu, kabarmatozunu ve unu eleyip karıştırıyoruz.
- Borcama döküp yaklaşık 35 dak. pişiriyoruz.
- Kekin pişmesine yakın tüm malzemeleri tencerede karıştırıp, sürekli cırparak muhallebisini pişiriyoruz. Fırından cıkan kekin üzerine döküyoruz.
- Cevizleri iri parcalara kırıyoruz ve kremanın üzerine serpiyoruz.
- Karamel icin toz şekeri ve suyu kücük bir tavada / tencerede (orta ateşten biraz fazla) karamel olmasını bekliyoruz. Tüm şeker eridikten sonra, karamel olduğunda cok az (yakmadan) kaynatıp ocaktan alıyoruz ve cevizlerin üzerine döküyoruz.
- Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
1 yorum:
çocukların cok sevebılecegı tarzda bır kek olmus ellerıne sağlık
Yorum Gönder