skip to main |
skip to sidebar
Körili Zencefilli Balkabağı Corbası
Cook mutluyum, cünkü Kabak zamani geldi yine :) Kabakli olan herseyi cok severim. Hele bu corbaya bayiliyorum. Kesinlikle en sevdigim corba. 5 sene önce bir restoranda icmistik bu corbadan. Aklimdan cikmamisti. Ertesi gün evde hemen kendim denedim. Bir kac deneme sonra istedigim Corbaya kavusmustum :) Tarifi vermek bugüne nasip mis :) umarim daha cok kabakli tarifler yayinlayabilirim. Gerekli Malzemeler:
- 600 gr (soyulmus, kesilmis) Balkabagi
- 1 sogan
- 1 dis sarimsak
- 30 gr tereyag
- 1 cm zencefil
- 1.5 tatli kasigi köri
- yarim cay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
- biraz taze ögütülmüs karabiber
- 1 tavuk bouillon
- 1 litre sicak su
- 150 ml krema
- Kabagi kesip kabuklarini soyup kücük kücük kesiyoruz.
- Sogani ve sarimsagi yemeklik dogruyoruz ve tencerede önce sogani sonra sarimsagi katip soganlar sefaflasincaya kadar kavuruyoruz.
- Kabagi ekleyip üzerine zencefili iri rendeleyip veya kücük kücük kesip katiyoruz. Bunlari yaklasik 5 dak. orta ateste kavuruyoruz.
- Köri, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karistiriyoruz.
- Bouillonu sicak suda cözüp geri kalan suyla tencereye ilave ediyoruz.
- Corba kaynayana kadar biraz harli ateste sonra kisip kabaklar iyice yumusayana kadar pisiriyoruz.
- Ocagin altini kapatip kremayi ekliyoruz ve blenderden geciriyoruz.
Afiyet olsun...
3 yorum:
bende çok severim :)
begümcüğüm merhabalar..
ne çook olmuş seni ziyaret etmeyeli,,
tatlılar büyümüş, dünya şekeri olmuş..
şöyle bir baktım cici mamalar sayfanı süsleyip, birde güzel vatan hasreti gelmiş geçmiş.
daha g nice güzelliklere..
sevgiler.
elleriniz e saglik afiyet olsun
Sevgiler
Sefa
Yorum Gönder