4 Eylül 2011 Pazar

Hamur Kızartması


 Pazar kahvaltilari icin güzel bir tarif. Her pazar olmasada iki ayda bir :-)
Gerekli Malzemeler:
  • 1/2 paket yas maya
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1/2 tatli kasigi seker
  • 1 yemek kasigi cörekotu
  • 3 su bardagi sicak su
  • ~ 5 su bardagi un
  1. Tüm malzemeleri hamur yogurma kabimizda karistiriyoruz (elimizle). Hamur ne cok civik olucak nede normal bir hamur olmus olucak. Kulak memesi kivamindaki hamurdan cok daha civik. Ben tam 5 bardak un ekledim. Fakat unlar farkli oldugundan degisik olabilir...
  2. Hamuru mayalandiriyoruz ve kizgin yagda, yemek kasigimizi yaglayarak hamurdan bir kasik alip kizartiyoruz
  3. ve sicak serviz yapiyoruz...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: