Cook mutluyum, cünkü Kabak zamani geldi yine :) Kabakli olan herseyi cok severim. Hele bu corbaya bayiliyorum. Kesinlikle en sevdigim corba. 5 sene önce bir restoranda icmistik bu corbadan. Aklimdan cikmamisti. Ertesi gün evde hemen kendim denedim. Bir kac deneme sonra istedigim Corbaya kavusmustum :) Tarifi vermek bugüne nasip mis :) umarim daha cok kabakli tarifler yayinlayabilirim. Gerekli Malzemeler:
600 gr (soyulmus, kesilmis) Balkabagi
1 sogan
1 dis sarimsak
30 gr tereyag
1 cm zencefil
1.5 tatli kasigi köri
yarim cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi tuz
biraz taze ögütülmüs karabiber
1 tavuk bouillon
1 litre sicak su
150 ml krema
Kabagi kesip kabuklarini soyup kücük kücük kesiyoruz.
Sogani ve sarimsagi yemeklik dogruyoruz ve tencerede önce sogani sonra sarimsagi katip soganlar sefaflasincaya kadar kavuruyoruz.
Kabagi ekleyip üzerine zencefili iri rendeleyip veya kücük kücük kesip katiyoruz. Bunlari yaklasik 5 dak. orta ateste kavuruyoruz.
Köri, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karistiriyoruz.
Bouillonu sicak suda cözüp geri kalan suyla tencereye ilave ediyoruz.
Corba kaynayana kadar biraz harli ateste sonra kisip kabaklar iyice yumusayana kadar pisiriyoruz.
Ocagin altini kapatip kremayi ekliyoruz ve blenderden geciriyoruz.
begümcüğüm merhabalar.. ne çook olmuş seni ziyaret etmeyeli,, tatlılar büyümüş, dünya şekeri olmuş.. şöyle bir baktım cici mamalar sayfanı süsleyip, birde güzel vatan hasreti gelmiş geçmiş. daha g nice güzelliklere.. sevgiler.
Bu sitede yayınlanan metin, fotoğraf, logo ve fikir eserlerinin her hakkı Begüm İyigün'e aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilmeden hiçbir şekilde kullanılamaz!
3 yorum:
bende çok severim :)
begümcüğüm merhabalar..
ne çook olmuş seni ziyaret etmeyeli,,
tatlılar büyümüş, dünya şekeri olmuş..
şöyle bir baktım cici mamalar sayfanı süsleyip, birde güzel vatan hasreti gelmiş geçmiş.
daha g nice güzelliklere..
sevgiler.
elleriniz e saglik afiyet olsun
Sevgiler
Sefa
Yorum Gönder