Uzun bir aradan sonra Begüm yine kendi "yeni" mutfaginda yemekler yapabiliyor :) ve sizlere paylasiyor...
Hepinizin Bayrami kutlu olsun.
Annemin Sekerparesi
Gerekli Malzemeler:
- 500 gr yumusamis margarin
- 5 yumurtanin sarisi
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1 paket kabartmatozu
- un (500 gr'dan fazla)
- dolmalik fistik
Serbeti icin:
- 1 kg seker
- 5 su bardagi su (sekerin üzerine 3 parmak gecicek)
- Önceden serbeti kaynatiyoruz. Sekerpareler pisdikten sonra serbetimizin ilik/soguk olmasi gerekiyor.
- Tüm malzemeleri yogurup yumusak bir hamur elde ediyoruz.
- Firini 175° C'ye isitiyoruz ve tepsiyi yagliyoruz.
- Hamurdan cevizden büyük parcalar yuvarliyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerlerine fistik batiriyoruz.
- Pembelesene kadar pisiriyoruz.
- Firindan cikardiktan sonra sicakligi gidene kadar biraz bekliyoruz (yaklasik 15 dak.) ve serbeti üzerine döküyoruz.
- Serbeti cekdikten sonra servis yapiyoruz.
Malesef türk harflerini kullanamiyorum artik. Post yazma bölümünde "Ctrl V" yapmak mümkün degil artik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder