19 Ocak 2010 Salı

Elmalı Mısır Corbası

Kesinlikle deneğin derim bu corbayı...
-
Gerekli Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 elma
  • 1 kutu (280 gr) mısır
  • 1 silme yemek kaşığı curry
  • 1 tavuk bouillon
  • Tuz, karabiber
  • 800 ml su
  • 100 ml krema
  1. Orta boy bir tencerede tereyağını eritip soğanları yemeklik doğruyoruz.
  2. Soğanları tereyağında kavuruyoruz.
  3. Elmaları yıkayıp, soyup, cekirdeklerini cıkarıp kücük kücük kesip soğanlara ekliyoruz.
  4. Mısırı süzüp yıkıyoruz ve elmayla soğana ekliyoruz.
  5. Curry'yi ilave edip karıştırarak biraz daha kavuruyoruz.
  6. Bouillonu sıcak suda cözüp geri kalan su ile tencereye döküyoruz.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz.
  8. Bu arada kremamızı cok katı olmayacak şekilde biraz mixer ile cırpıyoruz.
  9. Pişen corbamızı blenderden gecirip tuz ve karabiberini ekleyip tekrar cok az kaynatıyoruz. Koyu olduysa biraz su ilave ediyoruz.
  10. Ocağın altını kapatıyoruz. Kremadan biraz süslemek icin ayırıyoruz ve geri kalanını corbaya ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Corbayı kaselerimize alıp üzerini kenara ayırdığımız krema ve biraz curry ile süslüyoruz.
Afiyet olsun...

6 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

tatlım ellerine saglık
sevgiler

Lezzet Treni dedi ki...

ETKINLIGIMIZE BUYURUN;
GÖNDEREN;www.lezzettreni.blogspot.com
52.PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGININ EV SAHIBIYIM.
SEVGILI ARKADASLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com

http://gelibolu17.blogspot.com


tarafından hazırlanmış olan
52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

18 OCAK 2010-1 ŞUBAT 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://lezzettreni.blogspot.com

YANI BEN YAPACAGIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,VE TARIFINIZE"PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 52.HAFTA" bASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RICA EDIYORUM.SENI VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESI ETKINLIGIMIZE DAVET EDIYORUM.
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKKÜR EDIYORUM.ETKINLIGIMIZE YEMEK GÖNDERILMEMESINI RICA EDIYORUM.lÜTFEN CAYIN YANINA VERILECEK TARIFLER OLMASINA DIKKAT EDELIM.
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN

http://gelibolu17.blogspot.com

ARKADASIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...


SEVGİLER

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Elma ile çorba değişik olmalı görüntü harika...Ellerizi sağlık...
Sevgiler...

maydanoz dedi ki...

Bana göre, güzel blogunuza maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım.

Yok tanıtılmaya gerek duymuyorum diyorsanız eğer, mesajınızla "n'oluyo hey" demeniz yeterli. Anlarım ben..

Çünkü ağızım yandı ilk kez; burnu kaf dağında geyik avlayan, zarif zarifeden. Şimdilerde takdirlerimi ihtiyatlı ve sorarak kullanıyorum, anlayışınızı esirgemezsiniz benden..

Başarılar..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok değişik bir tarif, tadını merak ettim Begüm'cüm.. Ellerine sağlık..

iremlemekanlar dedi ki...

Ellerizi sağlık nefis olmuş böyle güzel gözüken çorbadan yapmak lazım begümcüm. sevgilerlee