8 Ocak 2010 Cuma

Rösti

Öncelikle herkezin yeni yılını kutluyorum.
2010 hepimiz icin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve şanslı gecsin inşallah.-
Benim yeni yılım harika başladı.
Umarım 2010'da hepimizin yüzü herzaman güler.
-
Öncedende bahsettiğim gibi yeni yılı yemek tariflerinle başlamak istiyorum :)
Sizinle paylaşmak istediğim bu patates yemeği yine isvicrelilere ait.
Eşiminde cok sevdiği bu yemeği kesin en az ayda bir akşam sosis veya yumurta eşliğinde yaparım :)
-
Gerekli Malzemeler:
  • yaklaşık 1 kg patates
  • 30 gr kadar tereyağ
  • tuz, karabiber
  1. Patatesleri bir gün önceden haşlıyoruz. Akşam rösti'yi yapıcaksak sabahdanda haşlasak yeterli olur. Patateslerin iyice soğumuş, kurumuş, beklemiş olması gerekiyor.
  2. Patatesleri soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Tereyağını teflon tavada eritip rendelenmiş patatesleri, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dak. pişiriyoruz.
  4. 20 dak. sonra patatesleri bastırarak bir yuvarlak parca haline getiriyoruz. Artık hic karıştırmadan tekrar yaklaşık 15-20 dak. altı kızarana kadar bekliyoruz. Tabak yardımıyla röstimizi ceviriyoruz ve tekrar altı kızarana kadar 15-20 dak. pişiriyoruz.

5 yorum:

derya dedi ki...

Begümcüm çok değişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık deniycem öpüyorum...

egeli dedi ki...

Begümcüm,çok güzel ve değişik bir tarif olmuş,bizim evde sevilir böyle yemekler,eline sağlık canım.

Gelincik dedi ki...

Güzel arkadaşım, sayfama gelirimisin, bütün dostlarımı kapsayan ödülüm ve yazım var, buna ortak olursan beni çok mutlu edersin, güzel bir hafta sonu diliyorum canım, sağlıkcakla kal.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Üfffffff bu ne nefis birşey öyle yaaa
gece gece :((((


ellerinize sağlık alındı tarif bir kenara:)

TÜLİN dedi ki...

merhaba çok guzel görunuyor ellerinize saglık.değişik ve pratık bır tarıf denemeye deger:)izlemeye aldım blogunuzu bende beklerim sevgiler